r
Nosalty Logó

Pihe-puha krumplis pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Pihe-puha krumplis pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12244 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    672 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    9009 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1673 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1641 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 3611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban mikróba téve meglangyosítjuk a joghurtot, és kevés cukor kíséretében belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Rámérjük a lisztet és a burgonyapürét, valamint a sót és a szobahőmérsékletű vajat, valamint a tojássárgáját, tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva 30-40 percig kelesztjük.
  3. Elég lágy tésztát kapunk, amit lisztezett felületen kinyújtunk ujjnyi vastagra, ezt áthajtogatjuk úgy, hogy 9 réteg tésztánk legyen egymáson. Újabb fél órán át kelesztjük a tésztát.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk 2 cm vékonyra, megkenjük a maradék tojásfehérjével, bevagdaljuk a tetejét, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát. Oldalát kicsit megsodorgatjuk tenyerünk között, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15 percet kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és alul-felül sütésen 25 perc alatt megsütjük a pogácsákat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 47485
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pihe-puha krumplis pogácsa
Évi néni 1830 recept

Ez volt a maradék feldolgozás csúcsa. Szinte röstellem elmondani. Volt egy jó adag maradék krumplipürém és három kis krumplim, amit héjában megfőztem és egy kis sóval, borssal egy leheletnyi olajon kicsit megpirítottam. Ezt is belereszeltem a krumplipürébe, és ez lett a pogácsa alapja. Voltak kétségeim, de nem volt szívem kidobálni őket. A végeredménynek nagy sikere lett, egy délután folyamán elfogyasztotta családom. Ha jól emlékszem, 44 db közepes méretű pogácsa sült belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...