r
Nosalty Logó

Pihe-puha kakaós kalács Mercedestől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Pihe-puha kakaós kalács Mercedestől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

608
Kalória
11g
Fehérje
88.6g
Szénhidrátok
23g
Zsír
26.5g
Víz
98.8g
Koleszterin
2.5g
Rost
30.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejből elveszünk 1 dl-t, meglangyosítjuk, elkeverünk benne 1 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Az átszitálz liszthez adjuk a cukrot, a langyos tejet (először csak másfél decit), a tojást, a csipet sót és az élesztős tejet, és ha szükséges, a maradék tejet. Langyos helyen 40 perc alatt megkelesztjük.
  3. Ezalatt a vajat habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük a kakaóport.
  4. A megkelt tésztát 3 vagy 6 felé osztjuk, attól függően, hogy 1 nagy vagy 2 közepes kalácsot szeretnénk-e.
  5. Mindegyiket vékonyra nyújtjuk, majd a töltelékkel megkenjük, hosszabbik részénél feltekerjük, majd a három tekercset összefonjuk. Jól nyomkodjuk össze a végeit, hogy a töltelék ne tudjon kiszökni.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felverünk egy egész tojást, majd a kalács vagy kalácsok tetejét megkenjük vele.
  7. Hideg sütőbe tesszük, 180 fokra kapcsoljuk. Miután 180 fokra melegedett a sütő 10 percig sütjük így a kalácsot, ezután kivesszük, megkenjük a tetejét tejjel, és további 10-12 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elmentünk együtt a családdal vásárolni. A párom megkívánta a kalácsot. Előtte lecsekkoltam az összetételét, és hát mondanom sem kell, hogy akármelyiket néztem meg, mind tele volt adalékanyaggal, gyorsan lebeszéltem róla, és megígértem neki, hogy másnap reggelire sütök nekik. Ebből a kislányomnak is bátran tudtam adni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Medvehagymás babka

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!