Petrezselymes burgonya 2.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
45 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
193
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g mangalica zsír180 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
774
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
93.9g burgonya54 kcal
-
4.2g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g mangalica zsír17 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
73
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 158.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 570 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 642 micro
Összesen
193
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 633.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 753 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2282 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2570 micro
Összesen
774
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
2 dkg mangalica zsír
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk.
- Egy lábasban felmelegítjük a zsírt, és rátesszük a burgonyát. Sózzuk, megszórjuk az ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Jól átkeverjük, majd pici vízzel felöntjük és fedő alatt hagyjuk kis lángon párolódni.
- Sűrűn megkeverjük, ha kell, pici vizet öntünk alá és puhára főzzük. A végén a fedőt levéve róla egy picit pirítsuk az alját oda, majd kaparjuk fel, és keverjük jól össze a burgonyát. Arra azért vigyázzunk, hogy ne égjen meg, csak piruljon oda az alja egy picit:-).
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 501
- Tegnapi nézettség: 55
- 7 napos nézettség: 333
- Össznézettség: 288158
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 04.
Ajánló
Ha nincs friss petrusunk, akkor szárítottat is használhatunk. Újburgonyával és régivel is egyaránt finom. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
A burgonya minden vitaminja /az a kevés/ benne marad, ha ezzel a módszerrel készítjük, és az íze is intenzívebb lesz.