r
Nosalty Logó

Perzsa szerelemtorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Perzsa szerelemtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 1943 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a hét evőkanál porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót. Jól összekeverjük az összes száraz alapanyagok.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját egy robotgéppel elkezdjük habosra verni. Folyamatosan elkezdjük hozzá adagolni az olajat, majd utána vizet és a rózsavizet is. Addig keverjük, amíg szép habos és könnyű nem lesz. A tojássárgájába belekeverjük az őrölt kardamomot és a sáfrányt is.
  3. A tojássárgájás keverékek összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal, belereszeljük a citromhéjat, jól elkeverjük és félretesszük a masszát.
  4. A tojásfehérjét szintén elkezdjük habosra verni. Amikor már kezd alakulni és megjelennek a buborékok, akkor folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a két evőkanál porcukrot, és teljesen keményre felverjük.
  5. A tojásfehérjét több részletben a tésztához adjuk, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük benne.
  6. A tésztát tortaformába öntjük, majd megszórjuk a tetejét durvára tört pisztáciával.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Én szárított rózsabimbóval díszítettem, de ez persze csak opcionális.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22156
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodálatos neve van ennek a tortának, nem igaz? Ráadásul csupa olyan fűszer és hozzávaló van benne, amit nagyon szeretek, így együtt meg pláne. Hivatalosan tejszínhabkrémmel kellene bevonni és ebbe kerül a rózsavíz, de nem vagyok híve az efféle desszerteknek, úgyhogy én ezt kihagytam. Éppen ezért ajánlatos hozzá egy jó erős feketekávé, de egy kis vaníliafagylalt vagy narancslekvár sem ronthatja el!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...