Perzsa szerelemtorta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
243
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1943
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
311
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
243
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 99.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1363.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.3 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 185.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1379 micro
Összesen
1943
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet és a hét evőkanál porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót. Jól összekeverjük az összes száraz alapanyagok.
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját egy robotgéppel elkezdjük habosra verni. Folyamatosan elkezdjük hozzá adagolni az olajat, majd utána vizet és a rózsavizet is. Addig keverjük, amíg szép habos és könnyű nem lesz. A tojássárgájába belekeverjük az őrölt kardamomot és a sáfrányt is.
- A tojássárgájás keverékek összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal, belereszeljük a citromhéjat, jól elkeverjük és félretesszük a masszát.
- A tojásfehérjét szintén elkezdjük habosra verni. Amikor már kezd alakulni és megjelennek a buborékok, akkor folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a két evőkanál porcukrot, és teljesen keményre felverjük.
- A tojásfehérjét több részletben a tésztához adjuk, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük benne.
- A tésztát tortaformába öntjük, majd megszórjuk a tetejét durvára tört pisztáciával.
- 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Én szárított rózsabimbóval díszítettem, de ez persze csak opcionális.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 22184
- Feltöltés dátuma: 2014. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Csodálatos neve van ennek a tortának, nem igaz? Ráadásul csupa olyan fűszer és hozzávaló van benne, amit nagyon szeretek, így együtt meg pláne. Hivatalosan tejszínhabkrémmel kellene bevonni és ebbe kerül a rózsavíz, de nem vagyok híve az efféle desszerteknek, úgyhogy én ezt kihagytam. Éppen ezért ajánlatos hozzá egy jó erős feketekávé, de egy kis vaníliafagylalt vagy narancslekvár sem ronthatja el!