Perzsa sáfrányos rizs -Tachin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
csakegygourmet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
565
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1694
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
565
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1978.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 477 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1018 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 229.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 586 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1018 micro
Összesen
1694
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Főzzük meg a rizst bő sós vízben al dente állagig. Sima rizzsel teljesen jól működik.
- A sáfrányt mozsárban dolgozzuk porrá és tegyünk rá 2 ek forró vizet.
- A tojásokat, sót, joghurtot keverjük össze a sáfránnyal és a megfőtt rizzsel.
- A borbolyát kevés vajon pirítsuk meg. Könnyen leég és a színe miatt nehéz észrevenni. Én hozzátettem (az eredeti receptben nem szerepel) egy kevés cukrot a kiegyensúlyozottság jegyében. Löttyintsük meg rózsavízzel.
- A kivajazott tepsibe egyengessünk egy réteget a rizsből. Tegyünk rá egy vékony rétegnyi borbolyát és fedjük be szorosan rizzsel. Fedjük le szorosan alufóliával. Jó, ha üvegtálban sütjük, így ellenőrizve, hogy az alja mikor pirul. Nekem 50 pecet igényelt 180 C fokon.
- Tálaljuk a maradék borbolyával, mandulával és pisztáciával.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 228
- Feltöltés dátuma: 2023. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
csakegygourmet
78 recept
Az eredeti receptben csirke is szerepel lásd az oldalon: ,, Sáfrányos rizstorta csirkemellel" névvel. A recept azért is tetszett meg, mert mind a borbolya, mind a sáfrány megél a maygar éghajlaton. A sáfrány pédul a kertemből jött, már harmadik éve jól érzi magát. Október-novemberben virágzik, ültetni augusztus-július átmenetben lehet. Könnyen beszerezhető hagymája pár száz forintért az interneten (van magyar sáfrány termesztő!) és gyorsan szaporodik. Borbolyából számtalan féle van. Egy ehető és igénytelen fajtája a sóskaborbolya (Berberis vulgaris).