r
Nosalty Logó

Perzsa sáfrányos rizs -Tachin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csakegygourmet
Perzsa sáfrányos rizs -Tachin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1694 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 1694 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a rizst bő sós vízben al dente állagig. Sima rizzsel teljesen jól működik.
  2. A sáfrányt mozsárban dolgozzuk porrá és tegyünk rá 2 ek forró vizet.
  3. A tojásokat, sót, joghurtot keverjük össze a sáfránnyal és a megfőtt rizzsel.
  4. A borbolyát kevés vajon pirítsuk meg. Könnyen leég és a színe miatt nehéz észrevenni. Én hozzátettem (az eredeti receptben nem szerepel) egy kevés cukrot a kiegyensúlyozottság jegyében. Löttyintsük meg rózsavízzel.
  5. A kivajazott tepsibe egyengessünk egy réteget a rizsből. Tegyünk rá egy vékony rétegnyi borbolyát és fedjük be szorosan rizzsel. Fedjük le szorosan alufóliával. Jó, ha üvegtálban sütjük, így ellenőrizve, hogy az alja mikor pirul. Nekem 50 pecet igényelt 180 C fokon.
  6. Tálaljuk a maradék borbolyával, mandulával és pisztáciával.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 228
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Perzsa sáfrányos rizs -Tachin
csakegygourmet 78 recept

Az eredeti receptben csirke is szerepel lásd az oldalon: ,, Sáfrányos rizstorta csirkemellel" névvel. A recept azért is tetszett meg, mert mind a borbolya, mind a sáfrány megél a maygar éghajlaton. A sáfrány pédul a kertemből jött, már harmadik éve jól érzi magát. Október-novemberben virágzik, ültetni augusztus-július átmenetben lehet. Könnyen beszerezhető hagymája pár száz forintért az interneten (van magyar sáfrány termesztő!) és gyorsan szaporodik. Borbolyából számtalan féle van. Egy ehető és igénytelen fajtája a sóskaborbolya (Berberis vulgaris).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...