Borbolya

Borbolya

Leírás

Számos fajának C-vitaminban gazdag, fanyarkás ízű termése ehető, az arab országokban árulják aszalva is. Készítenek belőle lekvárt, szirupokat, borok készítéséhez is felhasználják, gyógynövény is. Íze hasonlít a vörös áfonyáéhoz, de kicsit savanykásabb és nem annyira kesernyés. Termését augusztus-szeptemberben gyűjtjük. A cserje más részeit mérgező hatása miatt ne használjuk fel. Forrás: Telex

Mikor vegyem

Bármikor.

100g Borbolya

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm borbolya?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

2 találat

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...