Pergelt cukros szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kattika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótalapokhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
71 kcal
A piskóta kenéséhez
-
25g cukor97 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
13g tojássárgája43 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
33g vaj239 kcal
A csokimázhoz
-
17g csokoládé91 kcal
Összesen
941
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótalapokhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
48g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
A piskóta kenéséhez
-
150g cukor581 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g vaj1434 kcal
A csokimázhoz
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5647
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótalapokhoz
-
16.1g tojásfehérje8 kcal
-
8.1g tojássárgája26 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
3.2g napraforgó olaj29 kcal
A piskóta kenéséhez
-
10.1g cukor39 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
A töltelékhez
-
5.4g tojássárgája17 kcal
-
13.4g cukor52 kcal
-
13.4g vaj96 kcal
A csokimázhoz
-
6.7g csokoládé37 kcal
Összesen
379
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 435 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
941
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 83.1 g
Zsír
-
Összesen 296.8 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 2608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2984.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1264 mg
-
Nátrium 824 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 677.5 g
-
Cukor 520 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 417.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 1699 mg
-
Retinol - A vitamin: 2084 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2251 micro
Összesen
5647
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
A piskótalapokhoz
-
6 db tojásfehérje
-
6 db tojássárgája
-
6 ek víz
-
12 ek cukor
-
12 evőkanál finomliszt
-
6 ek napraforgó olaj
A piskóta kenéséhez
-
15 dkg cukor
-
0.5 kk szódabikarbóna
A töltelékhez
-
4 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
A csokimázhoz
-
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A piskótalapokhoz
- A piskótákhoz a 6 tojást szétválasztjuk.
- A tojásfehérjékből és a vízből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd végül óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és az olajat.
- Ebből a masszából 3 külön piskótalapot sütünk.
- 15 dkg cukrot megpergelünk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, ami elkezd habozni.
- Melegen rákenjük 2 piskótalapra.
- 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral gőz fölött addig kavarjuk, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről és lehűtjük.
- A kihűlt krémhez hozzáadjuk a vajat vagy margarint, amivel habosra kavarjuk. Ízesíthetjük rummal, vaníliával vagy citrommal.
- Összeállítjuk a süteményt: az egyik pergelt cukros lapra rákenjük a krém felét.
- Erre ráhelyezzük a másik cukros lapot, amire rákenjük a maradék krémet.
- Végül rátesszük az utolsó lapot, amire csokoládéglazúrt kenünk vagy olvasztott csokoládét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13470
- Feltöltés dátuma: 2012. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kattika
126 recept
Nagymamám egyik finom süteménye