r
Nosalty Logó

Pergelt cukros szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Pergelt cukros szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 5647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    296.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2984.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2084 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 5647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótalapokhoz

  1. A piskótákhoz a 6 tojást szétválasztjuk.
  2. A tojásfehérjékből és a vízből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd végül óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és az olajat.
  3. Ebből a masszából 3 külön piskótalapot sütünk.
  4. 15 dkg cukrot megpergelünk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, ami elkezd habozni.
  5. Melegen rákenjük 2 piskótalapra.
  6. 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral gőz fölött addig kavarjuk, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről és lehűtjük.
  7. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a vajat vagy margarint, amivel habosra kavarjuk. Ízesíthetjük rummal, vaníliával vagy citrommal.
  8. Összeállítjuk a süteményt: az egyik pergelt cukros lapra rákenjük a krém felét.
  9. Erre ráhelyezzük a másik cukros lapot, amire rákenjük a maradék krémet.
  10. Végül rátesszük az utolsó lapot, amire csokoládéglazúrt kenünk vagy olvasztott csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13470
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Nagymamám egyik finom süteménye

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...