- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
325g csirke475 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g zöldpaprika21 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
11g mangalica zsír101 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1300g csirke1901 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
45g mangalica zsír406 kcal
-
8g só0 kcal
-
0 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
44.2g csirke65 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
34g burgonya20 kcal
-
1.5g mangalica zsír14 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1606.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 945 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 408.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 367 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.2 g
Zsír
-
Összesen 179.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6424.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1833 mg
-
Nátrium 3780 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1635.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 498 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 861 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1469 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
-
3 ek mangalica zsír
-
2 kk só
Elkészítés
- Egy széles aljú lábasban a zsíron megfuttatjuk a vöröshagymát.
- Amikor aranyszínű lesz, rárakjuk a feldarabolt csirkét a belsőséggel együtt, megpirítjuk minden oldalukon- ez kb. 5-7 percet vesz igénybe.
- Ezután rászórjuk a sót, és megborsozzuk ízlés szerint, és ráhelyezzük a húsokra a paprikaszeleteket, mintegy beborítva azt. Visszavesszük a lángot, fedő alatt pároljuk kb. 20 percig, félpuhára.
- Húsz perc után rárakosgatjuk a tetejére a krumpliszeleteket, szépen egyenletesen, egy kicsit meghintjük sóval és borssal, visszatesszük a fedőt, és további 20-25 perc alatt készre pároljuk.
- Fontos, hogy miután a húsra rákerült a zöldpaprika, utána már nem keverjük, csak rázogatjuk a lábast, hogy ne keveredjenek, és ne törjenek össze a hozzávalók.
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5632
- Feltöltés dátuma: 2009. október 02.
Ajánló
Ajánlunk hozzá uborkasalátát, vagy valamilyen friss zöldsalátát, erősítve a nyárias jelleget. :) pH besorolás: közepesen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet az anyai nagymamám, Pepike hagyományozta ránk. (Mrs Smith) Pepikének neveztem el kicsi koromban őt, s valahogy rajtaragadt. Azért Nyáricsirke az étel neve, mert régen faluhelyen csak nyár közepén volt levágásra alkalmas fiatal csirke, megfelelő zsenge burgonya, és zöldpaprika, ezért mindig nyáron készítették el ezt az ételt. Furcsa lehet elsőre, hogy szinte semmilyen fűszert nem használunk benne, pláne, hogy még a desszerteket is szívesen fűszerezem, de ennek az a lényege, hogy érvényesülni hagyjuk a "nyár" ízét. A belsőségeket is ezokból rakjuk bele, mert plusz ízt kölcsönöz. Ezért nagyon-nagyon sokat jelent, ha véletlenül igazi házi kapirgálós csirkéből, és kertből szedett hozzávalókból tudjuk elkészíteni, mert akkor igazán észere tudjuk venni a különbséget a "gyári" alapanyagokból készítettől, és rájövünk, hogy ebbe az eledelbe valóban nem szükséges több fűszer. Az egész csirke helyett használhatjuk a csirkének csak azon részeit is, amit a család kedvel, de belsőséget akkor is tegyünk be mellé! Persze aztán úgy is mindenki egyéni ízlésre formálja egy idő után, de ez így is van rendjén! :)