r
Nosalty Logó

Péklegény kenyere

5,0

1 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mamacica
Péklegény kenyere
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére feltétként

1308
Kalória
54.8g
Fehérje
148.4g
Szénhidrátok
52.8g
Zsír
286g
Víz
483.7g
Koleszterin
6.8g
Rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére feltétként

Összesen 1308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére feltétként

Összesen 5222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére feltétként

Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8437.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    1476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2892 micro
Összesen 5222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük.
  2. Az élesztőt pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit félkemény tésztává összedolgozzuk a burgonyával és a felfuttatott élesztővel együtt. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és nagyméretű gáztepsibe helyezzük.
  5. A tetejére fantáziánk és ízlésünk szerint 3 sávban felpakoljuk a szalámit, a kolbászt vagy a párizsit, illetve a mexikói köretet. A sorrend a fantáziánkra van bízva!
  6. A felkarikázott lilahagymát és paprikát elosztjuk, ízlés szerint elrendezzük a tésztán.
  7. A tetejére ráöntjük a tejfölt és 9 fészket készítünk, amelyekbe a tojásokat beleütjük. (Lehet karikára vágott főtt tojással is.)
  8. Előmelegített sütöben 20 percig sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot, és kb. még 20 percen át készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A gyerekeim nemigen szeretik a paradicsomos pizzafeltétet. Szerencsére kedves ismerősöm kisegített  ezzel a recepttel. Még a vegás családtagjaim is nagyon megszerették. Ez a recept nagyanyáink idejében már létezett. Füstölt kolbász, füstölt sonka, szalonna szinte minden háznál került. Így hát kipróbáltam, és családom kedvenc ételévé vált. Még a nagyon rosszevő unokám is  hajlandó megenni. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!