r
Nosalty Logó

Pásztorleves sonkával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
nyihaj
Pásztorleves sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1798 micro
Összesen 280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5482.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    4278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1593.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    785 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    3142 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7193 micro
Összesen 1118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon vagy zsíron megpirítjuk a hagymát és a felkockázott sonkát.
  2. Az edényt a tűzről lehúzzuk, a sonkára szórjuk a fűszereket és a felkockázott burgonyát.
  3. Felöntjük 1 liter vízzel, visszatesszük a tűzre, felforraljuk. A forró leveshez hozzáadjuk a leveskockát és a tésztát, majd lassú tűzön készre főzzük.
  4. A legvégén - amikor már kész a leves - hozzáadjuk a lecsöpögtetett és átöblített konzervkukoricát és -borsót.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6507
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.

Ajánló

Egyszerű, különösebb főzőtudomány nélkül elkészíthető leves. Tésztával ebédre tökéletes, de önmagában is tartalmas vacsora. Bográcsban is elkészíthető!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok nagyon leveses, de ennek a levesnek a leírása megkapott. Ugyanabban a nevenincs kis kiadványban volt, amiben a kukoricás tészta receptjét találtam. A fagyasztó pakolása közben rábukkantam egy kis darab húsvéti sonkára, így gyorsan elkészítettem a levest. Nem bántam meg! Finom, laktató, ugyanakkor egyszerű, gyorsan elkészíthető leves. Fűszerezés: leveskockát nem szoktam használni, így én ételízesítővel és a mediterrán fűszerezésű ételízesítővel készítettem a levest. Bátran variálható a saját ízlésünk szerint a fűszerezése! A gluténmentes tésztát nem bertem belefőzni a levesbe, így azt külön főztem meg, és a legvégén a borsóval, kukoricával együtt kevertem bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...