r
Nosalty Logó

Párolt zöldségek csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Derelye
Párolt zöldségek csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    900 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    7656 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2655 micro
Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajon a csirkemell csíkokat megsütjük, amit előzőleg ízesítjük sóval, borssal és grill fűszerrel, ha kész, tányérra szedjük.
  2. A visszamaradt olívaolajhoz adunk még 1-2 evőkanál olajat, és a csíkokra szeletelt zöldségeket fedő alatt puhára pároljuk, a következő sorrendben. Először a hagymát, majd a sárgarépát, gombát, paprikát és végül a cukkinit tesszük a serpenyőbe. Ízesítjük sóval, borssal, csipet tárkonnyal.
  3. Amikor a zöldségek fogkeményre párolódtak, hozzáadjuk a tejszínt, és a sült csirkemell csíkokat is visszatesszük, együtt az egészet felfőzzük, és már lehet tálalni.
  4. Önmagában is finom, de kínálhatjuk főtt rizs társaságában.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 26178
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt zöldségek csirkemellel
Derelye 1 recept

Gyorsan valami finomat, ami nem hizlal, de hamar minden macera nélkül elkészül, egészséges, de mégsem nagyon drága. Ennyi mindennek kell megfelelnie nálam az ételnek, azt hiszem, ez a zöldséges csirkemell ennek megfelel. Energiaszegény, alacsony a Gi-indexe, fogyókúrázók és cukorbetegek is bátran ehetnek belőle, persze akkor nem fehér rizst adunk hozzá, önmagában, egytálételként vagy barna rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...