r
Nosalty Logó

Párolt-lilakáposzta-krémleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Párolt-lilakáposzta-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4975.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    4334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 809 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilakáposztából eltávolítjuk a torzsát, a leveleket pedig konyhai robotgépben felaprítjuk, vagy ha nincs gépünk, akkor nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy apróra vágjuk.
  2. Két kanál olajon elkezdjük pirítani a felaprított káposztát. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Mikor már összébb esett, egy kis cukorral gyorsítjuk meg a pirulását.
  3. Egy kisebb fazékban egy kanál olajon megpirítjuk a felaprított lilahagymát, majd hozzáadjuk a párolt káposztát. Felengedjük 6 dl zöldség alaplével, 8-10 percig főzzük.
  4. Hozzákeverünk még 2 ek. vörösborecetet és egy teáskanálnyi őrölt római köményt, majd leturmixoljuk.
  5. Egy serpenyőben bacont pirítunk mindkét oldalán. Ha ropogósra sült, konyhai papírtörlőn leitatjuk, és a leveshez adjuk kísérőként.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4539
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt-lilakáposzta-krémleves
Évi néni 1830 recept

Ez volt a káposztás hetem. Vettem édes és lila káposztát és mindent elkövettem már belőle. Sütöttem káposztás lángost, egy nagy halom káposztasalátát, de volt még egy közepes adag lilakáposzta megpárolva a hűtőmben. S lám, tegnap reggel mit látok egy tv műsorban, mint ezt a levest. Nekem könnyű volt, mert a nagyja munkát már elvégeztem, csak befejezésre várt a leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...