Parmezános tekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
12g vaj84 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
83g tej47 kcal
-
64g tojás81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
86 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
33g crème fraîche119 kcal
Összesen
606
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
70g vaj502 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
500g tej280 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
200g szárított paradicsom516 kcal
-
150g krémsajt375 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
Összesen
3627
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
4.1g vaj29 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
29.3g tej16 kcal
-
22.6g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.9g parmezán sajt23 kcal
-
11.7g szárított paradicsom30 kcal
-
8.8g krémsajt22 kcal
-
11.7g crème fraîche42 kcal
Összesen
211
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1210.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 15301 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
606
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.9 g
Zsír
-
Összesen 243.4 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7260.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 2196 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 496 mg
-
Foszfor 2202 mg
-
Nátrium 2150 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 340.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 1244 mg
-
Retinol - A vitamin: 1213 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1225 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 91804 micro
-
Lut-zea 4560 micro
Összesen
3627
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5384 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
-
70 g vaj
-
500 ml tej
-
7 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g parmezán sajt
-
150 g krémsajt
-
200 g crème fraîche
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Hozzákeverjük a tejet és felfőzzük. Tűzről levesszük, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Sóval, borssal ízesítjük. A végén 2 adagban hozzákeverjük a a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát belesimítjuk. A parmezánt durvára lereszeljük. A parmezán ¼-ét a tésztára szórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk és 15 percig sütjük. Papírral együtt kivesszük és hűlni hagyjuk.
- A töltelékhez a szárított paradicsomot lecsöpögtetjük, majd vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtot elkeverjük a créme fraiche-vel és a parmezánnal. A tésztalapra kenjük, megszórjuk a paradicsom csíkokkal, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. A tekercset háztartási fóliába csomagoljuk és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
- A sütőt 225 fokra előmelegítjük. A parmezán tekercset 12 szeletre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Betoljuk a sütőbe, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x37x5
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2475
- Feltöltés dátuma: 2012. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy német folyóiratban akadtam erre a különös receptre. Én a vörösboros marharagu mellé tálaltam.