r
Nosalty Logó

Parmezános tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Parmezános tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3627 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    15301 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 606 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7260.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2196 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    91804 micro
  • Lut-zea
    4560 micro
Összesen 3627 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5384 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Hozzákeverjük a tejet és felfőzzük. Tűzről levesszük, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Sóval, borssal ízesítjük. A végén 2 adagban hozzákeverjük a a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát belesimítjuk. A parmezánt durvára lereszeljük. A parmezán ¼-ét a tésztára szórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk és 15 percig sütjük. Papírral együtt kivesszük és hűlni hagyjuk.
  3. A töltelékhez a szárított paradicsomot lecsöpögtetjük, majd vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtot elkeverjük a créme fraiche-vel és a parmezánnal. A tésztalapra kenjük, megszórjuk a paradicsom csíkokkal, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. A tekercset háztartási fóliába csomagoljuk és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt 225 fokra előmelegítjük. A parmezán tekercset 12 szeletre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Betoljuk a sütőbe, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x37x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2473
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a különös receptre. Én a vörösboros marharagu mellé tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...