Parmezános sült zöldspárga
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
122
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
245
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
91.6g zöldspárga13 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
Összesen
45
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 172.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 794 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Összesen
122
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1127.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 345 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1588 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2486 micro
Összesen
245
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 455 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek balzsamecet
-
1 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy tepsit alufóliával kibélelünk. A spárga alsó harmadát meghámozzuk, a tepsibe rendezzük, és az olajjal lekenjük.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 percig sütjük. Kivesszük, sóval, borssal, balzsamecettel és citromlével ízesítjük, óvatosan összekeverjük.
- A parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 369
- Feltöltés dátuma: 2020. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom spárgarecept.