Parmezános gomba barna rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
395
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
gombához
-
275g portobello gomba59 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
rizshez
Összesen
790
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
gombához
-
36.6g portobello gomba8 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
rizshez
Összesen
105
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 703.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 284 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
395
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1406.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 824 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 568 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
790
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
gombához
- A rizst feltesszük főni a forró vízben, lefedve, közepes lángon. 25 perc alatt kész.
- A parmezán sajtot lereszeljük, és félretesszük.
- Serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, és a gombát beletesszük a lemezeivel lefelé, hogy kiereszthesse a levét.
- Pár perc múlva a gombát megfordítjuk, és tovább pirítjuk. A borsot ekkor a gomba lemezeire szórjuk. Ha szükséges, a másik evőkanál olajat is belecsurgatjuk a serpenyőbe.
- Ha a gomba átsült, melegen tartjuk.
- A megpuhult rizst két tálon elosztjuk. A gombákat is melléje helyezzük. A parmezánt a gombákra szórjuk. A turbolyával megszórjuk a rizst, és melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 817
- Feltöltés dátuma: 2016. január 12.
Ajánló
Kímélő étel az ünnepi lakomák után.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyors és egyszerű húsmentes ebéd vagy vacsi. Laktató és ízletes. A parmezán sajt miatt nem kíván sót.