r
Nosalty Logó

Párizsi krémes golyó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Párizsi krémes golyó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A párizsi krémhez

Összesen 1334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A párizsi krémhez

Összesen 5331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A párizsi krémhez

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    387.6 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4043 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2862 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 5331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A párizsi krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Krém: a cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük. Belekeverjük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, és az átszitált kakaóporral simára keverjük.
  2. A krémet hűtőszekrényben teljes dermedésig hűtjük, majd egészen rövid ideig tartó keveréssel felhabosítjuk robotgéppel. Ez a krém torták, sütemények töltéséhez is nagyon finom.
  3. Piskóta: A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozunk, nehogy összetörjön a hab.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
  5. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 170 fokon, légkeverésesben 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  6. A kihűlt a piskótát szétmorzsoljuk, és kisebb adagokban a krémbe dolgozzuk. Ezután kisebb gombócokat formálunk belőle, és kókuszreszelékben megforgatjuk őket, és hidegre tesszük (tulajdonképpen a piskóta felveszi a krémet, és nagyon finom íze lesz tőle).
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8765
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párizsi krémes golyó
Katharosz 499 recept

A krémtől nagyon finom ízű golyókat kapunk, megéri a fáradságot.

Hozzávalók

A piskótához

A párizsi krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...