r
Nosalty Logó

Parfé gyümölcsöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Parfé gyümölcsöntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

492
Kalória
9.8g
Fehérje
55.4g
Szénhidrátok
27.4g
Zsír
272.9g
Víz
153.5g
Koleszterin
4.2g
Rost
49.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 492 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 2956 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 134 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 492 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1570 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1637.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 2956 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A parféhoz

  1. A két nagy joghurtot egy sűrű szövésű anyagba tesszük, hogy lecsöpögtessük (kb. 1 óra).
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját 5 dkg porcukorral és a vaníliával habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett joghurtot is.
  4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fehérjét és a joghurtos krémet is.
  5. Majd az egészet óvatosan összekeverjük, és tálakba tesszük, majd a mélyhűtőben kb. 3 óra alatt megdermed.
  6. Az öntethez az 5 ek cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet, végül a gyümölcsöket, amit villa segítségével kicsit megnyomkodunk. Kb 10 percig főzzük, és még melegen a parfé köré tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Még nem csináltam parfét, ez volt az első. :) De biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó! Nagyon jól sikerül, és a meleg gyümölcsös öntettel igazán nyerő volt! A férjemtől már megkaptam az következőre a rendelést :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!