r
Nosalty Logó

Parfé gyümölcsöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Parfé gyümölcsöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 492 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 2956 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 134 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 492 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1570 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1637.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 2956 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

Elkészítés

A parféhoz

  1. A két nagy joghurtot egy sűrű szövésű anyagba tesszük, hogy lecsöpögtessük (kb. 1 óra).
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját 5 dkg porcukorral és a vaníliával habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett joghurtot is.
  4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fehérjét és a joghurtos krémet is.
  5. Majd az egészet óvatosan összekeverjük, és tálakba tesszük, majd a mélyhűtőben kb. 3 óra alatt megdermed.
  6. Az öntethez az 5 ek cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet, végül a gyümölcsöket, amit villa segítségével kicsit megnyomkodunk. Kb 10 percig főzzük, és még melegen a parfé köré tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4290
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még nem csináltam parfét, ez volt az első. :) De biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó! Nagyon jól sikerül, és a meleg gyümölcsös öntettel igazán nyerő volt! A férjemtől már megkaptam az következőre a rendelést :).

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...