Paratha
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
82.4g teljes kiőrlésű liszt274 kcal
-
15.4g ghee110 kcal
-
2.2g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1545.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 1039 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4635.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 982 mg
-
Nátrium 3116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 660 micro
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1273.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 856 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Hozzávalók
-
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
2 kávéskanál só
Elkészítés
- A liszthez hozzáadjuk a 4 ek ghee-t és a sót, majd elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas, lágy, egyáltalán nem ragadós tésztát kapjunk.
- A tésztát elosztjuk 6 felé, és 6 kis gombócot formázunk, amiket nedves ruhával letakart tálban pihentetünk addig, amíg az egyikkel dolgozunk.
- Kinyújtjuk az egyik gombócot kb 3-4 mm vastagságúra, és megkenjük ghee-vel, majd félbehajtjuk. Újra megkenjük ghee-vel, majd újra félbehajtjuk. Megforgatjuk lisztben, és félretesszük, amíg a nyújtást-kenést-hajtogatást megismételjük az összes gombóccal.
- A lisztben megforgatott kis háromszögeket újra kinyújtjuk, majd felhevített száraz serpenyőbe tesszük. Amíg sül az egyik oldala, a tetejét ismét megkenjük ghee-vel, majd megfordítjuk, és azt az oldalát is megkenjük.
- Addig sütjük mindkét oldalát, amíg egy kis színt kap.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 11023
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A paratha az indiai-pakisztáni lapos kenyér családba tartozik. Tipikusan reggelire fogyasztják, cukorral megszórt joghurttal, teával, raitával vagy csak magában. Ugyanakkor húsos, zöldséges ételek mellé is kínálják köretként. A ghee nem igényel hűtőtárolást, nyugodtan lehet a konyhaszekrényben vagy a kamrában tárolni, nem fog megromlani, arra azonban ügyeljünk, hogy mindig tiszta kanállal nyúljunk bele, ne vigyünk bele idegen anyagot, mert akkor megavasodhat. Szobahőmérsékleten nagyon lágy, ilyen hőségben kissé folyós az állaga, a megadott mennyiség tehát ilyen állagú vajra vonatkozik. Ha nincs ghee a kamrában, akkor megteszi a sima vaj is, bár a ghee-nek van egy jellegzetes íze, azért vajjal is el lehet készíteni finoman. Ebből a mennyiségből nekem 6, plusz egy kicsi parathám lett.