r
Nosalty Logó

Paratha

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mango
Paratha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1398 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    3116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 1398 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a 4 ek ghee-t és a sót, majd elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas, lágy, egyáltalán nem ragadós tésztát kapjunk.
  2. A tésztát elosztjuk 6 felé, és 6 kis gombócot formázunk, amiket nedves ruhával letakart tálban pihentetünk addig, amíg az egyikkel dolgozunk.
  3. Kinyújtjuk az egyik gombócot kb 3-4 mm vastagságúra, és megkenjük ghee-vel, majd félbehajtjuk. Újra megkenjük ghee-vel, majd újra félbehajtjuk. Megforgatjuk lisztben, és félretesszük, amíg a nyújtást-kenést-hajtogatást megismételjük az összes gombóccal.
  4. A lisztben megforgatott kis háromszögeket újra kinyújtjuk, majd felhevített száraz serpenyőbe tesszük. Amíg sül az egyik oldala, a tetejét ismét megkenjük ghee-vel, majd megfordítjuk, és azt az oldalát is megkenjük.
  5. Addig sütjük mindkét oldalát, amíg egy kis színt kap.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 10942
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paratha az indiai-pakisztáni lapos kenyér családba tartozik. Tipikusan reggelire fogyasztják, cukorral megszórt joghurttal, teával, raitával vagy csak magában. Ugyanakkor húsos, zöldséges ételek mellé is kínálják köretként. A ghee nem igényel hűtőtárolást, nyugodtan lehet a konyhaszekrényben vagy a kamrában tárolni, nem fog megromlani, arra azonban ügyeljünk, hogy mindig tiszta kanállal nyúljunk bele, ne vigyünk bele idegen anyagot, mert akkor megavasodhat. Szobahőmérsékleten nagyon lágy, ilyen hőségben kissé folyós az állaga, a megadott mennyiség tehát ilyen állagú vajra vonatkozik. Ha nincs ghee a kamrában, akkor megteszi a sima vaj is, bár a ghee-nek van egy jellegzetes íze, azért vajjal is el lehet készíteni finoman. Ebből a mennyiségből nekem 6, plusz egy kicsi parathám lett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...