r
Nosalty Logó

Parajropogós

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Parajropogós
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

706
Kalória
19.5g
Fehérje
80.3g
Szénhidrátok
34.1g
Zsír
136.1g
Víz
155.9g
Koleszterin
5.8g
Rost
3.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

Összesen 2119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    527 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6103 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13350 micro
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4680.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    2725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    408.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18310 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40049 micro
Összesen 2119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3860 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

parajos masszához

  1. A mélyhűtött parajt szobahőmérsékleten kiengedjük. Egy kis lyukú szűrőbe tesszük, és kanál segítségével kinyomkodjuk belőle az összes levet. Félretesszük.
  2. Egy méretes lábaskában felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és kevergetve pirítjuk pár percig vigyázva, hogy le ne égjen. Levesszük a tűzről, és felengedjük tejjel. Simára keverjük (én erre a célra egy kézi krumplitörőt használtam).
  3. Ezután beletesszük a parajpürét, a sót, a borsot, a tojást. Egynemű masszává keverjük (én ezt a műveletet szintén kézi krumplitörővel végeztem). A masszával teli lábast letakarva hűtőbe tesszük 2-3 órára.
  4. A jól kihűtött masszából egy kanál segítségével kisebb rudakat formálunk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban ropogósra sütjük.
  5. Langyosra hűtve, sajtmártással vagy fokhagymás tejfölös, mártogatóssal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Egyszerű, különleges spenótos étel a családi recept archívumból. A ropogós kéreg alatt az omlós, puha, ízletes belső. Egy tartalmas leves után, kitűnő választás!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!