r
Nosalty Logó

Parajropogós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Parajropogós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

Összesen 2119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    527 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6103 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13350 micro
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4680.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    2725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18310 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40049 micro
Összesen 2119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3860 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

Elkészítés

parajos masszához

  1. A mélyhűtött parajt szobahőmérsékleten kiengedjük. Egy kis lyukú szűrőbe tesszük, és kanál segítségével kinyomkodjuk belőle az összes levet. Félretesszük.
  2. Egy méretes lábaskában felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és kevergetve pirítjuk pár percig vigyázva, hogy le ne égjen. Levesszük a tűzről, és felengedjük tejjel. Simára keverjük (én erre a célra egy kézi krumplitörőt használtam).
  3. Ezután beletesszük a parajpürét, a sót, a borsot, a tojást. Egynemű masszává keverjük (én ezt a műveletet szintén kézi krumplitörővel végeztem). A masszával teli lábast letakarva hűtőbe tesszük 2-3 órára.
  4. A jól kihűtött masszából egy kanál segítségével kisebb rudakat formálunk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban ropogósra sütjük.
  5. Langyosra hűtve, sajtmártással vagy fokhagymás tejfölös, mártogatóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2791
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parajropogós
Lizinka_ 604 recept

Egyszerű, különleges spenótos étel a családi recept archívumból. A ropogós kéreg alatt az omlós, puha, ízletes belső. Egy tartalmas leves után, kitűnő választás!

Hozzávalók

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...