r
Nosalty Logó

Paradicsomos-zöldséges húsgombóc

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
nhor
Paradicsomos-zöldséges húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    2225 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2535 micro
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    238 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5133.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2902 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2322.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    516 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    1236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    554 micro
  • β-karotin
    8899 micro
  • β-crypt
    1218 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    10141 micro
Összesen 2544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    440 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, apróra vágjuk.
  2. A darált húst összekeverjük a tojással, az aprított petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd az így kapott masszából kis gombócokat formálunk.
  3. A felkockázott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, illetve 1 dl vizet, ezeket jól összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá bazsalikomot, illetve a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymát.
  4. Ha már a paradicsom is összeesett, levet engedett, a húsgombócokat helyezzük a paradicsomszaftba, és lefedve főzzük fél órát.
  5. Ezután forgassuk meg a gombócokat, és adjuk hozzá a többi zöldséget is, majd főzzük addig, amíg meg nem puhulnak. Figyeljünk az ízesítésre, pótoljuk a fűszereket a főzés során!
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1516
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy újságban találtam. Kicsit módosítottam rajta a saját igényeknek megfelelően, és így egy nagyon finom egytálétel készült belőle :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...