r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta 4.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mani
Paradicsomos tészta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    1645 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    20815 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2950.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    534 micro
  • β-karotin
    3291 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    41629 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 1402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4540 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Odatesszük a tésztát főni.
  2. A paradicsomokat megszabadítjuk a héjuktól, és felkockázzuk őket.
  3. Egy serpenyőben egy kanálnyi vajat megolvasztunk, beledobjuk a paradicsomkockákat, és megsózzuk.
  4. Ha levet eresztett, akkor hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a tészta főzővizéből 2-3 evőkanállal.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket, 2-2 kiskanál bazsalikomot és majorannát, és 1 kiskanál oregánót, valamit borsot ízlés szerint.
  6. Fedő alatt lassan összeröttyintjük, hozzáadjuk a tésztát, és adunk hozzá egy leheletnyi reszelt parmezánt is.
  7. Megpirítjuk, és frissen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24401
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a paradicsomot. és a tésztát. Lehet olasz földre kellett volna születnem. Szummázva, sokat kísérletezem e két alapanyag kombinálásával, és ez az egyik legjobban sikerült kísérletem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...