r
Nosalty Logó

Paradicsomos-sonkás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vig Andi
Paradicsomos-sonkás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 3589 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2786.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11146.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1828 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1927 mg
  • Nátrium
    6820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 3589 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a szokásos módon kb. 1 dl meleg vízben, kevés cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, élesztős vizet, 2 db tojást, és összegyúrjuk, meleg, langyos helyen kelesztjük.

Töltelék

  1. A paradicsomokat vékony szeletekre felkarikázzuk.
  2. A sonkát csíkokra vágjuk.
  3. A sajtot lereszeljük.

Összeállítás

  1. Ha a tészta megkelt, akkor lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk, ne túl vékonyra, és ráhelyezzük a paradicsomkarikákat, utána a csíkokra vágott sonkát, és végül a reszelt sajtot.
  2. Feltekerjük,és késsel 2-3 centiméteres szeleteket vágunk belőle. Kicsit lenyomkodjuk.
  3. Közepesen meleg sütőben készre sütjük. Jó étvágyat hozzá :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1279
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vig Andi 1 recept

Egy igazi harapnivaló közös összeülős alkalmakra. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...