r
Nosalty Logó

Paradicsomos-padlizsános bulgur

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
InCordeSolis
Paradicsomos-padlizsános bulgur
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 2452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 102 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4575.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1188 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    4097 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    4382 micro
Összesen 2452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

Elkészítés

A bulgurhoz

  1. A bulgurt a vajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd 5-10 perc kevergetve, főzés után levesszük a tűzről, és fedő alatt tovább puhítjuk, és hűlni hagyjuk. (Ezt a műveletet akár órákkal a többi előtt elvégezhetjük, csak a javára válik.)
  2. A bazsalikom leveleit apróra vágjuk, a joghurttal összekeverjük, kissé sózzuk, borsozzuk, és behűtjük.
  3. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágott padlizsánt az olajon, kis lángon kevergetve kb. 20 percig pároljuk. A puha bulgurt kissé elmorzsoljuk, majd a párolt padlizsánnal, a kockákra vágott paradicsommal, a petrezselyemmel, a tejszínnel (vagy tejföllel) összekeverjük, és megsózzuk, fűszerezzük.
  4. A masszát vékonyan kivajazott, magas falú tűzálló tálba töltjük, a tetejét megszórjuk sajttal, és hideg sütőbe toljuk. Közepes lánggal megsütjük.
  5. A bazsalikomos joghurtot külön kínáljuk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15566
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-padlizsános bulgur
InCordeSolis 8 recept

Itt az ősz, a hűvös idő, és le kellett szednem a kertben az utolsó padlizsánokat, paradicsomokat is. Ezért előszedtem egy régi, kedves húsmentes receptet.

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...