Paradicsomos-padlizsános bulgur
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
InCordeSolis
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A bulgurhoz
-
63g bulgur214 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
175g víz0 kcal
-
125g padlizsán30 kcal
-
63g paradicsom11 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Az öntethez
-
4g bazsalikom1 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
613
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A bulgurhoz
-
250g bulgur855 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
700g víz0 kcal
-
500g padlizsán119 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Az öntethez
-
15g bazsalikom3 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2452
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A bulgurhoz
-
10.4g bulgur36 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
29.2g víz0 kcal
-
20.9g padlizsán5 kcal
-
10.4g paradicsom2 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
4.2g főzőtejszín5 kcal
-
4.2g sajt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Az öntethez
-
0.6g bazsalikom0 kcal
-
10.4g joghurt6 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
102
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 469.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1024 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 1096 micro
Összesen
613
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 76.5 g
Zsír
-
Összesen 136.9 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4575.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1361 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 617 mg
-
Foszfor 1692 mg
-
Nátrium 839 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 1878.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1188 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 874 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 838 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 4097 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 4382 micro
Összesen
2452
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 268 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
A bulgurhoz
-
250 g bulgur
-
4 dkg vaj
-
7 dl víz
-
500 g padlizsán
-
250 g paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Az öntethez
Elkészítés
A bulgurhoz
- A bulgurt a vajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd 5-10 perc kevergetve, főzés után levesszük a tűzről, és fedő alatt tovább puhítjuk, és hűlni hagyjuk. (Ezt a műveletet akár órákkal a többi előtt elvégezhetjük, csak a javára válik.)
- A bazsalikom leveleit apróra vágjuk, a joghurttal összekeverjük, kissé sózzuk, borsozzuk, és behűtjük.
- Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágott padlizsánt az olajon, kis lángon kevergetve kb. 20 percig pároljuk. A puha bulgurt kissé elmorzsoljuk, majd a párolt padlizsánnal, a kockákra vágott paradicsommal, a petrezselyemmel, a tejszínnel (vagy tejföllel) összekeverjük, és megsózzuk, fűszerezzük.
- A masszát vékonyan kivajazott, magas falú tűzálló tálba töltjük, a tetejét megszórjuk sajttal, és hideg sütőbe toljuk. Közepes lánggal megsütjük.
- A bazsalikomos joghurtot külön kínáljuk hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15566
- Feltöltés dátuma: 2011. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
InCordeSolis
8 recept
Itt az ősz, a hűvös idő, és le kellett szednem a kertben az utolsó padlizsánokat, paradicsomokat is. Ezért előszedtem egy régi, kedves húsmentes receptet.