r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fokhagymás bundában sült sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
emóció
Paradicsomos-fokhagymás bundában sült sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2038 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    6136 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 678 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5530.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    2383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2038 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1664 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat bedörzsöljük a kedvenc fűszerkeverékünkkel, és állni hagyjuk.
  2. Ezalatt elkészítjük a bundát: a tojást a zúzott fokhagymával, kb. 4 kanál liszttel, sűrített paradicsommal, sóval, borssal simára keverjük. Ha szükséges, sűríthetjük még liszttel, a lényeg, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb masszát kapjunk, hogy ne folyjon le a húsról.
  3. Ezután a hússzeleteket bő olajban (előbb lisztbe, majd a masszába mártva) lassú tűznél kisütjük. Az első oldalukat fedő nélkül, majd a másik oldalukat először lefedve süssük, és csak azután pirítsuk tovább fedő nélkül.
  4. Az olajból kiszedve (lecsepegtetve), sütőpapírral bélelt tepsibe rakva, tetejüket egy-egy kanál tejföllel és reszelt sajttal betoljuk pár percre a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
  5. Steak burgonyával és házi kovászos uborkával a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1567
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-fokhagymás bundában sült sertésszelet
emóció 14 recept

Egy közeli étterem bőségtálján találkoztam ennek a fogásnak az eredetijével, és mivel a séfek nem szokták elárulni a receptet, gondoltam, megpróbálok valami hasonlót előállítani. Így született ez az étel, nálunk nagyon bevált. Eredetileg sertésszűzből készül, de karajból is nagyon finom, meg persze olcsóbb is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...