Paradicsomlé télire - tartósítószer mentes
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 945.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 4490 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 1230 micro
Összesen
180
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 945.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 4490 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 1230 micro
Összesen
180
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
18
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A paradicsomokat nagyon gondosan megmossuk, előkészítjük.
- A csumájukat kivágjuk, félbe-negyedbe feldaraboljuk.
- Paradicsompaszírozón áttekerjük.
- Az üvegeket, amiket nagyon tisztára mostunk, fejjel lefelé a sütőbe, a sütő rácsára, állítva betesszük. A sütőt felmelegítjük 100°C - ra és az üvegeket itt tartjuk forrón, míg megtöltjük majd a paradicsomlével.
- Egy fazékba öntjük a nyert paradicsomlevet és feltesszük forrni.
- Forrástól számítva erős tűzön nem sokáig, kb 5 percig forraljuk.
- Az előkészített forró üvegekbe töltjük a levet, azonnal lezárjuk a csavaros tetővel.
- Ha megtöltöttük az üvegeket, száraz dunsztba tesszük és ott hagyjuk kihűlni kb. 2 napig.
- Receptkönyvben: 340
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 285047
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Nagyon egyszerű az elkészítése, de annál sokkal finomabb, ízesebb paradicsomlevünk lesz, ha így tesszük el. A teljesen natúr, tiszta paradicsom ízét érezhetjük a szánkban, ha belekortyolunk, vagy ha készítünk belőle valamit. A rövid főzési idő pedig elősegíti, hogy ne vesszen el szinte semmi értékes alkotóeleme sem a finom paradicsomunknak. Ez sem igényel semmiféle tartósítószert, a paradicsom savassága elég a tartósításhoz! Tökéletesen eláll, akár több évig is!