r
Nosalty Logó

Paprikás sós csavart

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Paprikás sós csavart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    284.1 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8315.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    5220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2494 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 4355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összeszitáljuk a sóval, a sütőporral, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk a tojássárgáját és 5 dkg tejfölt, borsot majd alaposan összegyúrjuk.
  2. A másik feléhez hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojássárgáját és a maradék tejfölt, majd az egészet összegyúrjuk. Mindkét tésztagombócot folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tésztákat 8-8 részre osztjuk, mindegyiket ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd egy paprikásat és egy sima hurkát összecsavarunk. Tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. A tetejüket lekenjük felvert tojással és megszórjuk köménymaggal. 180 °C - os előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 731
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás sós csavart
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...