r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli 1 kamionos csajtól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Paprikás krumpli 1 kamionos csajtól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 434 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13904.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    10736 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    3659.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    427 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 3476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, és felkockázzuk.
  2. A paprikákat kicsumázzuk, utána először felkarikázzuk, aztán a karikákat még félbevágjuk (én így szoktam).
  3. A paradicsomokat félbevágjuk, kivágjuk a zöldjét, és felkockázzuk.
  4. A krumplikat megpucoljuk, és szintén felkockázzuk.
  5. Egy nagy edényben (olyanban amilyenben általában a töltött paprikát szokta főzni mindenki) felolvasztjuk a zsírt, utána hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymákat.
  6. Miután a hagyma enyhén megdinsztelődött, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és addig kevergetjük, amíg friss lecsót kapunk belőle. (Itt szeretném hozzátenni, hogy használhatunk már üveges lecsót is, de itt nem kapni, és szerintem így finomabb is.)
  7. Miután megvan a lecsónk, hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a szintén felkarikázott kolbászt, és kicsit lesütjük a lecsót masszánkkal (igazából csak kevergetjük az egészet még úgy 3 percig).
  8. Miután ez is megvan, hozzáadjuk a krumplit, utána a fűszereket, a leveskockát (lehet változtatni ízlés szerint a mennyiséget), és felöntjük (itt jön képbe az edény fontossága, ugyanis nem tudom pontosan, mennyi dl vizet szoktam beleönteni) az edény 3/4-éig. Lefedjük, és hagyjuk szépen fődögélni közepes lángon.
  9. Bele-belekóstolgatunk, fűszerezzük, ha még kell, és pótoljuk a vizet, ha szükséges. Az a lényeg, hogy elég leve legyen (kb. mint egy szép zöldség levesnek). Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
  10. Mikor a krumpli megpuhult, megpucoljuk a félretett maradék 2 krumplit, és lereszeljük a reszelő vastagabbik oldalával. Hozzátesszük ezt is a majdnem kész paprikás krumplinkhoz, és már csak annyi az egész, hogy megvárjuk, míg szétfőnek a krumplireszelékek, ezzel gyönyörűen besűrűsítve a paprikás krumplinkat.
  11. Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat ! :))
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2168
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok! Nagyon rég nem voltunk olyan céges állomáson, ahol internet is volt, de most pótolni fogom, és feltöltöm az elkészített hétvégi ételeinket. Ehhez a paprikás krumplihoz csak annyit tennék hozzá, hogy finom zaftos és sűrű, viszont nekem sajnos be kellett érnem a német kolbásszal, ami azért nem ugyanaz. De azért nagyon fincsi lett, és remélem, a tiétek igazi, finom magyar kolbászból még ízletesebb lesz :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...