r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli 1 kamionos csajtól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Paprikás krumpli 1 kamionos csajtól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 434 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13904.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    10736 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    3659.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    427 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 3476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, és felkockázzuk.
  2. A paprikákat kicsumázzuk, utána először felkarikázzuk, aztán a karikákat még félbevágjuk (én így szoktam).
  3. A paradicsomokat félbevágjuk, kivágjuk a zöldjét, és felkockázzuk.
  4. A krumplikat megpucoljuk, és szintén felkockázzuk.
  5. Egy nagy edényben (olyanban amilyenben általában a töltött paprikát szokta főzni mindenki) felolvasztjuk a zsírt, utána hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymákat.
  6. Miután a hagyma enyhén megdinsztelődött, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és addig kevergetjük, amíg friss lecsót kapunk belőle. (Itt szeretném hozzátenni, hogy használhatunk már üveges lecsót is, de itt nem kapni, és szerintem így finomabb is.)
  7. Miután megvan a lecsónk, hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a szintén felkarikázott kolbászt, és kicsit lesütjük a lecsót masszánkkal (igazából csak kevergetjük az egészet még úgy 3 percig).
  8. Miután ez is megvan, hozzáadjuk a krumplit, utána a fűszereket, a leveskockát (lehet változtatni ízlés szerint a mennyiséget), és felöntjük (itt jön képbe az edény fontossága, ugyanis nem tudom pontosan, mennyi dl vizet szoktam beleönteni) az edény 3/4-éig. Lefedjük, és hagyjuk szépen fődögélni közepes lángon.
  9. Bele-belekóstolgatunk, fűszerezzük, ha még kell, és pótoljuk a vizet, ha szükséges. Az a lényeg, hogy elég leve legyen (kb. mint egy szép zöldség levesnek). Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
  10. Mikor a krumpli megpuhult, megpucoljuk a félretett maradék 2 krumplit, és lereszeljük a reszelő vastagabbik oldalával. Hozzátesszük ezt is a majdnem kész paprikás krumplinkhoz, és már csak annyi az egész, hogy megvárjuk, míg szétfőnek a krumplireszelékek, ezzel gyönyörűen besűrűsítve a paprikás krumplinkat.
  11. Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat ! :))
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2171
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok! Nagyon rég nem voltunk olyan céges állomáson, ahol internet is volt, de most pótolni fogom, és feltöltöm az elkészített hétvégi ételeinket. Ehhez a paprikás krumplihoz csak annyit tennék hozzá, hogy finom zaftos és sűrű, viszont nekem sajnos be kellett érnem a német kolbásszal, ami azért nem ugyanaz. De azért nagyon fincsi lett, és remélem, a tiétek igazi, finom magyar kolbászból még ízletesebb lesz :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...