Paprikás krumpli 1 kamionos csajtól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
6g sertészsír51 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
31g kolbász141 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g zöldpaprika6 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
250g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
Összesen
434
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
45g sertészsír406 kcal
-
400g virsli1076 kcal
-
250g kolbász1130 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
Összesen
3476
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1g sertészsír9 kcal
-
8.5g virsli23 kcal
-
5.3g kolbász24 kcal
-
21.3g burgonya12 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.4g zöldpaprika1 kcal
-
8.5g paradicsom2 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
42.7g víz0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
Összesen
74
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1738 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 1342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 457.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 290 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
434
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.8 g
Zsír
-
Összesen 246.5 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13904.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1339 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 10736 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 3659.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 528 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 427 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 456 micro
-
β-karotin 2318 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1408 micro
Összesen
3476
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 220 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
3 ek sertészsír
-
40 dkg virsli
-
25 dkg kolbász
-
5 csipet só
-
3 közepes db zöldpaprika
-
4 közepes db paradicsom
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
2 l víz
Elkészítés
- A hagymákat megpucoljuk, és felkockázzuk.
- A paprikákat kicsumázzuk, utána először felkarikázzuk, aztán a karikákat még félbevágjuk (én így szoktam).
- A paradicsomokat félbevágjuk, kivágjuk a zöldjét, és felkockázzuk.
- A krumplikat megpucoljuk, és szintén felkockázzuk.
- Egy nagy edényben (olyanban amilyenben általában a töltött paprikát szokta főzni mindenki) felolvasztjuk a zsírt, utána hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymákat.
- Miután a hagyma enyhén megdinsztelődött, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és addig kevergetjük, amíg friss lecsót kapunk belőle. (Itt szeretném hozzátenni, hogy használhatunk már üveges lecsót is, de itt nem kapni, és szerintem így finomabb is.)
- Miután megvan a lecsónk, hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a szintén felkarikázott kolbászt, és kicsit lesütjük a lecsót masszánkkal (igazából csak kevergetjük az egészet még úgy 3 percig).
- Miután ez is megvan, hozzáadjuk a krumplit, utána a fűszereket, a leveskockát (lehet változtatni ízlés szerint a mennyiséget), és felöntjük (itt jön képbe az edény fontossága, ugyanis nem tudom pontosan, mennyi dl vizet szoktam beleönteni) az edény 3/4-éig. Lefedjük, és hagyjuk szépen fődögélni közepes lángon.
- Bele-belekóstolgatunk, fűszerezzük, ha még kell, és pótoljuk a vizet, ha szükséges. Az a lényeg, hogy elég leve legyen (kb. mint egy szép zöldség levesnek). Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
- Mikor a krumpli megpuhult, megpucoljuk a félretett maradék 2 krumplit, és lereszeljük a reszelő vastagabbik oldalával. Hozzátesszük ezt is a majdnem kész paprikás krumplinkhoz, és már csak annyi az egész, hogy megvárjuk, míg szétfőnek a krumplireszelékek, ezzel gyönyörűen besűrűsítve a paprikás krumplinkat.
- Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat ! :))
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2171
- Feltöltés dátuma: 2016. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Sziasztok! Nagyon rég nem voltunk olyan céges állomáson, ahol internet is volt, de most pótolni fogom, és feltöltöm az elkészített hétvégi ételeinket. Ehhez a paprikás krumplihoz csak annyit tennék hozzá, hogy finom zaftos és sűrű, viszont nekem sajnos be kellett érnem a német kolbásszal, ami azért nem ugyanaz. De azért nagyon fincsi lett, és remélem, a tiétek igazi, finom magyar kolbászból még ízletesebb lesz :)