Paprikakrémleves janettaylor konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g kápia paprika53 kcal
-
59g sonkahagyma21 kcal
-
10g krémsajt25 kcal
-
375g zöldség alaplé26 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g kenyér103 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
8g tökmag33 kcal
Összesen
346
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g kápia paprika213 kcal
-
234g sonkahagyma85 kcal
-
40g krémsajt100 kcal
-
1500g zöldség alaplé105 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g kenyér411 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
30g tökmag134 kcal
Összesen
1385
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
32.4g kápia paprika7 kcal
-
7.6g sonkahagyma3 kcal
-
1.3g krémsajt3 kcal
-
48.5g zöldség alaplé3 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
3.2g fehérbor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.9g kenyér13 kcal
-
0.2g szezámmag1 kcal
-
1g tökmag4 kcal
Összesen
44
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1722.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 1391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 273 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 3342 micro
-
β-crypt 1005 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
346
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6891.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 565 mg
-
Nátrium 5565 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1092.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1494 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1063 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 557 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 164 micro
-
β-karotin 13368 micro
-
β-crypt 4018 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
1385
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
1 kg kápia paprika
-
3 közepes db sonkahagyma
-
1.5 l zöldség alaplé
-
3 dkg vaj
-
1 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 szelet kenyér
-
1 ek szezámmag
-
3 ek tökmag
Elkészítés
- Paprikákat kicsumázzuk, az ereket eltávolítjuk, és elfektetjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 °C-on 30 percig sütjük őket. Ha kész, akkor nejlon zacskóba helyezzük a darabokat, és kb. 5 perc után könnyedén eltávolítjuk a héjukat. Csíkokra vágjuk, díszítésünkhöz párat meg is hagyhatunk.
- A hagymákat megpucoljuk, és aprító segítségével finomra dolgozzuk. Kevés vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, és 5-7 percig forraljuk. Tegyük hozzá a paprikát, majd az alaplével öntsük fel. Ízesítsük, és adjuk hozzá a krémsajtot is. Botmixer segítségével krémesítsük, és tálaljuk pirított kenyérrudacskákkal és tetszés szerinti magvakkal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2890
- Feltöltés dátuma: 2017. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
janettaylor
107 recept
Csak a krémleves, különösen ajvárimádóknak.