r
Nosalty Logó

Panna cotta málnapürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Panna cotta málnapürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

653
Kalória
5.4g
Fehérje
45.9g
Szénhidrátok
51.7g
Zsír
135.4g
Víz
185g
Koleszterin
2.3g
Rost
43g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 653 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    310.4 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    812.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2795 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2740 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 3916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. A tejszínt feltesszük főni. Beletesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, továbbá a narancs és a lime vékonyan levágott héját. Belekeverjük a zselatint is. Addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, és a zselatin fel nem oldódik a tejszínben. Forralni nem szabad a zselatin miatt.
  2. Mikor kész a tejszínpuding, leszűrjük, és folpack-kal kibélelt, négyzetalakú formába öntjük. Akkora formát válasszunk, amelyben a tejszín legalább kétujjnyi magasan áll. Betesszük a hűtőbe dermedésig.
  3. Amíg a panna cotta a hűtőben van, elkészítjük a gyümölcspürét. Ehhez a friss vagy fagyasztott málnát vagy epret botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint tehetünk bele cukrot is.
  4. Pár óra elteltével a megdermedt tejszínpudingot kivesszük a formából a folpack segítségével. Nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és a tányérra tett gyümölcspürére tesszük. Így tálaljuk.
  5. Díszíthetjük citrushéj-csíkokkal, gyümölccsel, tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 15x20

A panna cotta Észak-Olaszországból származó, édes tejpuding. Az édesség alapja a jó minőségű, magas zsírtartalmú tejszín, esetleg tej, továbbá a vanília.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!