r
Nosalty Logó

Palóctáji töltött csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Palóctáji töltött csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

1346
Kalória
51.2g
Fehérje
14.3g
Szénhidrátok
120.3g
Zsír
259.6g
Víz
542.3g
Koleszterin
1.2g
Rost
2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

Összesen 1346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

Összesen 5384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

Összesen 254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2589 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    481.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4217.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1038.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10376 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1932 micro
  • Kolin:
    1420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10358 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 5384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A csirkemellek bőrét eltávolítjuk, filézzük. Nyitott szeleteket vágunk,óvatosan klopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
  3. A raguhoz a füstölt szalonnakockát félig kisütjük.
  4. Hozzáadjuk a kockázott vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd beletesszük a gombát. Pároljuk, fűszerezzük.
  5. Ha zsírjára sült, beletesszük a nagy, darabos csirkemájat, kissé átsütjük, majd a ragut sóval beízesítjük.
  6. Kicsit hűtjük, könnyebb vele bánni.
  7. A töltelékből a hússzelet végébe rakunk kb. egy jó evőkanálnyit.
  8. Feltekerjük úgy, hogy a két végét kicsit behajtjuk.
  9. Lisztben megforgatjuk, majd a tojásos-reszelt krumplis masszába mártjuk, és forró olajban minden oldalát szép aranysárgára sütjük.
  10. Szalmaburgonyával még forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

Ismerőseim körében sokan nem kedvelik a csirkemellet, mondván, hogy száraz, parázs ez a része a csirkének. Szerintem meg ezért jó a bacon vagy füstölt szalonna felhasználása az ilyen húsoknál, mert finomabbá, puhábbá varázsolják ezt a különleges finomságot. Egy barátnőmtől kaptam ezt a receptet, és ahogy beleolvastam az elkészítésébe, rábukkantam a füstölt szalonnára, gondoltam: ez is az a recept, ami kell nekem! A legközelebbi bevásárló körutamon megvettem a csirkemellet, gombát, a spájzban lógó füstölt szalonnából vágtam egy darabot, és máris nekiláttam az étel elkészítésének. Szalmaburgonyát sütöttem mellé, elébe meg egy finom, tejszínes brokkolikrémlevest raktam az asztalra, amit mi pirított zsemlekockával fogyasztottunk. Nagyon finomat ebédeltünk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!