Palóctáji töltött csirkemell
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
A raguhoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
75g csirkemáj89 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
A fűszerezéshez
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
A húshoz
-
225g csirkemell (csontos)329 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
A raguhoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
300g csirkemáj357 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
A fűszerezéshez
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
A húshoz
-
900g csirkemell (csontos)1316 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
A raguhoz
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
7.1g füstölt szalonna46 kcal
-
14.2g csirkemáj17 kcal
-
9.5g csiperkegomba2 kcal
A fűszerezéshez
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
A húshoz
-
42.5g csirkemell (csontos)62 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
12.1g napraforgó olaj107 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 120.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 542 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1054.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 259.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 483 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 2589 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 186 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 204.8 g
Zsír
-
Összesen 481.1 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 214 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 132 g
-
Koleszterin 2169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4217.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 335 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 2460 mg
-
Nátrium 900 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1038.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10376 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 111 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1932 micro
-
Kolin: 1420 mg
-
Retinol - A vitamin: 10358 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 743 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 35 micro
Hozzávalók
A raguhoz
A fűszerezéshez
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A húshoz
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 db tojás
-
2 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- A csirkemellek bőrét eltávolítjuk, filézzük. Nyitott szeleteket vágunk,óvatosan klopfoljuk.
- Sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
- A raguhoz a füstölt szalonnakockát félig kisütjük.
- Hozzáadjuk a kockázott vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd beletesszük a gombát. Pároljuk, fűszerezzük.
- Ha zsírjára sült, beletesszük a nagy, darabos csirkemájat, kissé átsütjük, majd a ragut sóval beízesítjük.
- Kicsit hűtjük, könnyebb vele bánni.
- A töltelékből a hússzelet végébe rakunk kb. egy jó evőkanálnyit.
- Feltekerjük úgy, hogy a két végét kicsit behajtjuk.
- Lisztben megforgatjuk, majd a tojásos-reszelt krumplis masszába mártjuk, és forró olajban minden oldalát szép aranysárgára sütjük.
- Szalmaburgonyával még forrón tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9840
- Feltöltés dátuma: 2012. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ismerőseim körében sokan nem kedvelik a csirkemellet, mondván, hogy száraz, parázs ez a része a csirkének. Szerintem meg ezért jó a bacon vagy füstölt szalonna felhasználása az ilyen húsoknál, mert finomabbá, puhábbá varázsolják ezt a különleges finomságot. Egy barátnőmtől kaptam ezt a receptet, és ahogy beleolvastam az elkészítésébe, rábukkantam a füstölt szalonnára, gondoltam: ez is az a recept, ami kell nekem! A legközelebbi bevásárló körutamon megvettem a csirkemellet, gombát, a spájzban lógó füstölt szalonnából vágtam egy darabot, és máris nekiláttam az étel elkészítésének. Szalmaburgonyát sütöttem mellé, elébe meg egy finom, tejszínes brokkolikrémlevest raktam az asztalra, amit mi pirított zsemlekockával fogyasztottunk. Nagyon finomat ebédeltünk!