Paleo almatorta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
145 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
366
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
733
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
109
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 219.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
366
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 439.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 558 micro
Összesen
733
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Az almákat meghámozva feldaraboljuk, és az áfonyával “megfőzzük” közepes lángon, ügyelve arra, hogy ne veszítse el az alakját, vagyis ne főzzük szét. (Én, hogy ne égjen le, öntöttem alá egy kevés vizet, és sok sok fahéjjal ízesítettem, mert az sosem árt!:) )
- Majd ha késznek tituláljuk, akkor levesszük a tűzről, és a darált dióval “sűrítjük”.
- Közben a tészta hozzávalóit egybegyúrjuk, és 5 perc pihentetés után egy sütőpapírral kibélelt tortaformába lapogatjuk.
- Ha ez mind megvan, akkor beleöntjük a kész almás “tölteléket”, kicsit eligazgatjuk a tetejét, majd mehet is a sütőbe. (Pluszba én csorgattam a tetejére mézet, mivel nem nagyon édes a tésztája.)
- Sütés hőfoka: 145 °C
- Tepsi mérete: 10
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11986
- Feltöltés dátuma: 2013. június 26.
Ajánló
A tetejét meg lehet szórni díszítésnek darált mandulával. Ha dupla adagban csináljuk, akkor 20 cm-es tortaformába is csinálhatjuk, és akár egy szülinapi tortát is kapunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Késő meleg délutáni találmányom!