r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém sült zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsánkrém sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 252 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1380 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 503 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    331 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsán kettévágjuk, és olívaolajjal megkenjük, tepsibe rakjuk, majd mellétesszük még a paprikát és a paradicsomot. Ezeket is megkenjük kevés olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk.
  2. Megsütjük a zöldségeket (a paradicsomot és a paprikát hamarabb ki kell venni a sütőből).
  3. Míg a padlizsán tovább sül, addig a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A péphez adjuk az összezúzott fokhagymát, majd a sült paradicsomot (héjától lehúzva) és a sült paprikát (kocsányától eltávolítva).
  5. Majd mikor már a padlizsán is megsült, lehúzzuk a bőrét, és együtt összeturmixoljuk a zöldségeket, ízlés szerint sóval, borssal és mustárral ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7380
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én kettéveszem a krémet, és az egyik felébe teszek még joghurtot vagy tejfölt. Így sokkal lágyabb lesz a krém.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...