Padlizsán sajtos joghurtszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
873
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 898.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 199.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1797.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 399.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
873
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt meghámozzuk, kb. 1 ½ cm-es kockára vágjuk, megszórjuk kevés sóval, kb. 30 percet hagyjuk állni, majd papírtörlővel szárazra itatjuk.
- Egy serpenyőt felhevítünk, megkenjük kevés olajjal, a padlizsánt beleszórjuk, és kb. 8-10 percig sütjük.
- A joghurtot simára kavarjuk, hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a reszelt sajtot és az olajat, elkeverjük. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
- A padlizsánt a joghurthoz keverjük, ha szükséges, utána ízesítünk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1061
- Feltöltés dátuma: 2018. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom előétel vagy akár köret grillezett húsok mellé.