Pácolt tárcsás hús
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
333g pulykamell523 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
83g sör36 kcal
-
1 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
333g hasábburgonya490 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
2000g pulykamell3140 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
500g sör215 kcal
-
8 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
1g bors3 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2000g hasábburgonya2940 kcal
-
638g napraforgó olaj5636 kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
37.7g pulykamell59 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
9.4g sör4 kcal
-
0.2g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
37.7g hasábburgonya55 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 145.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1585.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 928 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 551.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 489.5 g
Zsír
-
Összesen 871.6 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 407 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 271 g
-
Koleszterin 1300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9512.3 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 461 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 957 mg
-
Foszfor 5568 mg
-
Nátrium 1847 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 3308.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 264 mg
-
C vitamin: 370 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 148 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 888 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
1 közepes fej fokhagyma
-
1 ek worcestershire-szósz
-
2 kk mustár
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
2 kg hasábburgonya
-
7.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A megmosott hússzeleteket kiklopfoljuk.
- A bort vagy sört összekeverjük a mustárral,worcestershire-szósszalés a fokhagymával. Majd besózzuk a húst, megszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel, egy tálba egymásra tesszük, karikára vágott vöröshagymát teszünk a rétegek tejére.
- Amikor elfogyott a hús, ráöntjük az előzőleg elkészítettsörös/boros löttyöt, amit nevezhetünk páclének is.
- Befedjük, és 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Másnap, amikor megjöttek a vendégek elővesszük a krumplit, megpucoltatjuk velük, és karikára vagy hasábra vágatjuk.
- A boronatárcsa alatt tüzet rakunk, a közepébe beleöntjük az olajat, amikor forró a tárcsa, a húst a tárcsa szélére tesszük, az olajban kisütjük a krumplit.
- Bármilyen salátátkészíthetünk hozzá.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 79035
- Feltöltés dátuma: 2012. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hát ez úgy kezdődött, hogy kb. 20 évvel ezelőtt januárban meghívtak minket kerti sütögetésre. Rögtön arra gondoltunk, hogy barátunknak (vendéglátónknak) elment a józan esze, mert akkor is röpködtek a mínuszok, és igen nagy hó volt. Na de mindegy, gondoltuk, a barát bajban is barát, így jól felöltöztünk és elmentünk. Mikor megérkeztünk, mi lányok kaptunk egy-egy hámozó kést a kezünkbe, a fiúk meg baltát a faaprításhoz. Előkerült az egyik mezőgazdasági gépállomásról kiselejtezett boronatárcsa, aminek a domború aljára 3 láb volt ráhegesztve, a homorú oldala közepén pedig egy ún. fogantyú. Előkerült az előzőleg bepácolt hús, meg persze a forralt bor is (a gyerekeknek persze a meleg tea), meghámoztuk a krumplit, a tűz vidáman ropogott, megsütöttük a húst, ami nagyon jólesett. :) Igen kellemes nap volt, a gyerekeink az egész napos hancúrozás után úgy aludtak, mint a bunda. Persze ezt követően a társaság minden férfitagja meglátogatott egy gépállomást, és beszerzett magának egy ún. tárcsát. Manapság inkább tavasztól őszig 2-3 hetente sütünk a kertben valamelyikünknél. Viszont azt a szokásunkat megtartottuk, hogy a "vendégeket" befogjuk az előkészületekbe, ill. a sütésbe. Akinek nincs tárcsája, ne keskenyedjen el, mert a húst grillen vagy tepsiben is meg lehet sütni. Manapság már a tárcsát be lehet szerezni barkácsáruházakban is, igaz, az ára igen borsos.