Ötcsillagos lecsó O’ Brien konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
O'Brien
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g vöröshagyma58 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
229 kcal
-
35g parasztkolbász158 kcal
-
20g kókuszzsír178 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
6g chiliszósz1 kcal
Összesen
730
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
2000g paradicsom360 kcal
-
2000g zöldpaprika328 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
1600g vöröshagyma582 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
350g mangalica szalonna2293 kcal
-
350g parasztkolbász1582 kcal
-
200g kókuszzsír1784 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
24g só0 kcal
-
60g chiliszósz13 kcal
Összesen
7311
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
28g paradicsom5 kcal
-
28g zöldpaprika5 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
22.4g vöröshagyma8 kcal
-
7g burgonya4 kcal
-
4.9g mangalica szalonna32 kcal
-
4.9g parasztkolbász22 kcal
-
2.8g kókuszzsír25 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.8g chiliszósz0 kcal
Összesen
102
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1901.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 1559 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 519.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 237 micro
-
β-karotin 1257 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 836 micro
Összesen
730
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.7 g
Zsír
-
Összesen 591 g
-
Telített zsírsav 312 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19012.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 869 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 647 mg
-
Foszfor 1837 mg
-
Nátrium 15594 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.7 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 5190.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1160 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 1809 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 809 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2375 micro
-
β-karotin 12566 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 51460 micro
-
Lut-zea 8358 micro
Összesen
7311
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 720 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
2 kg paradicsom
-
1 fej fokhagyma
-
1.6 kg vöröshagyma
-
0.5 kg burgonya
-
35 dkg mangalica szalonna
-
20 dkg kókuszzsír
-
bors ízlés szerint
-
6 teáskanál füstölt pirospaprika
-
4 teáskanál só
-
4 ek chiliszósz
Elkészítés
- A mangalica szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és ezzel kibéleljük a lábos alját, majd öntünk rá 20 dkg kókuszolajat (zsírt).
- A vöröshagymát apróra vágjuk, fontos a sok hagyma, mely krémesebb, szaftos állagot fog nyújtani a lecsónak.
- A szalonnát az olajjal felolvasztjuk, forrósítjuk, amikor a zsiradék már forró, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre, kissé krémes állapotúra főzzük, ezt követően hozzáadjuk füstölt pirospaprikaport, folyamatosan kevergetjük az egyenletes eloszlás érdekében.
- Beletesszük a felkockázott paradicsomot. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne kapjon oda az alja, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott burgonyát, passzírozott fokhagymát, borsot és jalapeno hot sauce-t ízlés szerint.
- Amikor a paradicsom folyamatos kevergetés mellett már jól megfőtt, sűrű krémes az állapota, ( ezt úgy tudjuk elérni, ha nem fedjük le főzés közben) ,majd utána teszem hozzá a végén a tetszés szerint vágott zöldpaprikát, ízlés szerint sózzuk.
- A zöldpaprikával együtt kb. még 20-25 percet főzzük, és kevergetjük, akkor az igazi, ha a paprika nem málló puha lesz, hanem megmarad egy pici, enyhe frissebb szilárdsága.
- Amikor a lecsó elkészült, a lábost hideg vízbe tesszük hűteni, hogy a forrási folyamatot mielőbb leállítsuk, így megakadályozzuk paprika továbbpuhulását. Jó étvágyat.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1170
- Feltöltés dátuma: 2017. október 26.
Ajánló
Könnyebb száraz vörösbor pl. Kékfrankos, Kadarka illik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
O'Brien
3 recept
A család egyik kedvenc nyári étke, akár bográcsban is.