r
Nosalty Logó

Ötcsillagos lecsó O’ Brien konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
O'Brien
Ötcsillagos lecsó O’ Brien konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 7311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    1257 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.7 g

Zsír

  • Összesen
    591 g
  • Telített zsírsav
    312 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19012.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    15594 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    5190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1809 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2375 micro
  • β-karotin
    12566 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    8358 micro
Összesen 7311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mangalica szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és ezzel kibéleljük a lábos alját, majd öntünk rá 20 dkg kókuszolajat (zsírt).
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, fontos a sok hagyma, mely krémesebb, szaftos állagot fog nyújtani a lecsónak.
  3. A szalonnát az olajjal felolvasztjuk, forrósítjuk, amikor a zsiradék már forró, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre, kissé krémes állapotúra főzzük, ezt követően hozzáadjuk füstölt pirospaprikaport, folyamatosan kevergetjük az egyenletes eloszlás érdekében.
  4. Beletesszük a felkockázott paradicsomot. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne kapjon oda az alja, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott burgonyát, passzírozott fokhagymát, borsot és jalapeno hot sauce-t ízlés szerint.
  5. Amikor a paradicsom folyamatos kevergetés mellett már jól megfőtt, sűrű krémes az állapota, ( ezt úgy tudjuk elérni, ha nem fedjük le főzés közben) ,majd utána teszem hozzá a végén a tetszés szerint vágott zöldpaprikát, ízlés szerint sózzuk.
  6. A zöldpaprikával együtt kb. még 20-25 percet főzzük, és kevergetjük, akkor az igazi, ha a paprika nem málló puha lesz, hanem megmarad egy pici, enyhe frissebb szilárdsága.
  7. Amikor a lecsó elkészült, a lábost hideg vízbe tesszük hűteni, hogy a forrási folyamatot mielőbb leállítsuk, így megakadályozzuk paprika továbbpuhulását. Jó étvágyat.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1170
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 26.

Ajánló

Könnyebb száraz vörösbor pl. Kékfrankos, Kadarka illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
O'Brien 3 recept

A család egyik kedvenc nyári étke, akár bográcsban is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk