r
Nosalty Logó

Ötcsillagos lecsó O’ Brien konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
O'Brien
Ötcsillagos lecsó O’ Brien konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

730
Kalória
15.9g
Fehérje
37.6g
Szénhidrátok
59.1g
Zsír
519.1g
Víz
31.5g
Koleszterin
8.6g
Rost
15.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 7311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    519.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    1257 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.7 g

Zsír

  • Összesen
    591 g
  • Telített zsírsav
    312 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19012.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    15594 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

Víz

  • Összesen
    5190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1809 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2375 micro
  • β-karotin
    12566 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    8358 micro
Összesen 7311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A mangalica szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és ezzel kibéleljük a lábos alját, majd öntünk rá 20 dkg kókuszolajat (zsírt).
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, fontos a sok hagyma, mely krémesebb, szaftos állagot fog nyújtani a lecsónak.
  3. A szalonnát az olajjal felolvasztjuk, forrósítjuk, amikor a zsiradék már forró, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre, kissé krémes állapotúra főzzük, ezt követően hozzáadjuk füstölt pirospaprikaport, folyamatosan kevergetjük az egyenletes eloszlás érdekében.
  4. Beletesszük a felkockázott paradicsomot. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne kapjon oda az alja, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott burgonyát, passzírozott fokhagymát, borsot és jalapeno hot sauce-t ízlés szerint.
  5. Amikor a paradicsom folyamatos kevergetés mellett már jól megfőtt, sűrű krémes az állapota, ( ezt úgy tudjuk elérni, ha nem fedjük le főzés közben) ,majd utána teszem hozzá a végén a tetszés szerint vágott zöldpaprikát, ízlés szerint sózzuk.
  6. A zöldpaprikával együtt kb. még 20-25 percet főzzük, és kevergetjük, akkor az igazi, ha a paprika nem málló puha lesz, hanem megmarad egy pici, enyhe frissebb szilárdsága.
  7. Amikor a lecsó elkészült, a lábost hideg vízbe tesszük hűteni, hogy a forrási folyamatot mielőbb leállítsuk, így megakadályozzuk paprika továbbpuhulását. Jó étvágyat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 75 perc

A család egyik kedvenc nyári étke, akár bográcsban is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!