Osztrák sajtos nokedli dio konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dio18
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A nokedlihez
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
88g ementáli sajt344 kcal
A pirított hagymához
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A tálaláshoz
-
0g snidling0 kcal
Összesen
1077
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A nokedlihez
-
220g tojás277 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
350g ementáli sajt1376 kcal
A pirított hagymához
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A tálaláshoz
-
0g snidling0 kcal
Összesen
4307
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A nokedlihez
-
15.6g tojás20 kcal
-
28.4g finomliszt103 kcal
-
14.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
24.8g ementáli sajt98 kcal
A pirított hagymához
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
53 kcal
A tálaláshoz
-
0g snidling0 kcal
Összesen
305
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 64.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1933.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 831 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 719 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 152.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 415 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
1077
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.9 g
Zsír
-
Összesen 256.6 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7734.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 306 mg
-
Kálcium 3323 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 2876 mg
-
Nátrium 954 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 609.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1660 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 675 mg
-
Retinol - A vitamin: 1636 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1080 micro
Összesen
4307
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
A nokedlihez
A pirított hagymához
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
snidling ízlés szerint
Elkészítés
A nokedlihez
- Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a borssal, majd a közepébe ütjük a tojásokat, nagyjából elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és csomómentesre keverjük.
- Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Nokedliszaggatóval (egy nagyobb lyukú szűrő is megteszi) a forró vízbe szaggatjuk a tésztát. 1-2 percig főzzük, míg a nokedli feljön a víz tetejére. Ezután kihalásszuk őket, és lecsepegtetjük.
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, míg egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, melyet ezután a vajon elkezdjük olvasztani közepes lángon.
- Mikor a sajt teljesen olvadt, beleforgatjuk a nokedlit, és folyamatosan forgatva tovább sütjük, míg eléri a megfelelő állagot (lehet kissé nyúlós is, de van, aki a sajtot kicsit megpirulva szereti).
A pirított hagymához
- A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, vagy apró darabokra aprítjuk. Megszórjuk a liszttel.
- Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk, és beledobjuk a hagymát, néha megforgatva pirulásig sütjük, majd papírtörlőre téve felitatjuk a felesleges olajat.
A tálaláshoz
- Tálaláskor a nokedlit tányérokra szedjük, a tetejére rakunk a pirított hagymából és apróra vágott snidlingből.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15696
- Feltöltés dátuma: 2014. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
dio18
2 recept
Azt hiszem, aki megkóstolja ezt a tipikus osztrák ételt, azonnal megszereti. Nem volt ez így másképp velem sem, egy ausztriai síelésen ettem ilyet először gyerekkoromban, és felnőttként mindenképpen meg kellett tanulnom az otthoni elkészítését. A borongós téli esték kiváló megmentője!