r
Nosalty Logó

Osztrák sajtos nokedli dio konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dio18
Osztrák sajtos nokedli dio konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nokedlihez

A pirított hagymához

A tálaláshoz

1077
Kalória
40.7g
Fehérje
82.7g
Szénhidrátok
64.1g
Zsír
152.4g
Víz
288.3g
Koleszterin
3.1g
Rost
1.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A nokedlihez

A pirított hagymához

A tálaláshoz

Összesen 1077 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A nokedlihez

A pirított hagymához

A tálaláshoz

Összesen 4307 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A nokedlihez

A pirított hagymához

A tálaláshoz

Összesen 305 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1933.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1077 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7734.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    3323 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    609.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1636 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 4307 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

A nokedlihez

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a borssal, majd a közepébe ütjük a tojásokat, nagyjából elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és csomómentesre keverjük.
  2. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Nokedliszaggatóval (egy nagyobb lyukú szűrő is megteszi) a forró vízbe szaggatjuk a tésztát. 1-2 percig főzzük, míg a nokedli feljön a víz tetejére. Ezután kihalásszuk őket, és lecsepegtetjük.
  3. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, míg egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, melyet ezután a vajon elkezdjük olvasztani közepes lángon.
  4. Mikor a sajt teljesen olvadt, beleforgatjuk a nokedlit, és folyamatosan forgatva tovább sütjük, míg eléri a megfelelő állagot (lehet kissé nyúlós is, de van, aki a sajtot kicsit megpirulva szereti).

A pirított hagymához

  1. A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, vagy apró darabokra aprítjuk. Megszórjuk a liszttel.
  2. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk, és beledobjuk a hagymát, néha megforgatva pirulásig sütjük, majd papírtörlőre téve felitatjuk a felesleges olajat.

A tálaláshoz

  1. Tálaláskor a nokedlit tányérokra szedjük, a tetejére rakunk a pirított hagymából és apróra vágott snidlingből.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Azt hiszem, aki megkóstolja ezt a tipikus osztrák ételt, azonnal megszereti. Nem volt ez így másképp velem sem, egy ausztriai síelésen ettem ilyet először gyerekkoromban, és felnőttként mindenképpen meg kellett tanulnom az otthoni elkészítését. A borongós téli esték kiváló megmentője!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!