Őszi savanyú saslik
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
375g sertéstarja698 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
32g olívaolaj282 kcal
-
38g ecet7 kcal
-
8g mustármag38 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kapor1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1500g sertéstarja2790 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
150g ecet27 kcal
-
30g mustármag152 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g kapor2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
72g sertéstarja134 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
6.1g olívaolaj54 kcal
-
7.2g ecet1 kcal
-
1.4g mustármag7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g kapor0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68 g
Zsír
-
Összesen 81 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1370.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 795 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 351.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 272 g
Zsír
-
Összesen 324.1 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5483.4 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 457 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 3179 mg
-
Nátrium 937 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1404.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 450 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 1152 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
-
1.5 kg sertéstarja
-
3 db vöröshagyma
-
1.5 dl olívaolaj
-
1.5 dl ecet
-
30 g mustármag
-
bors ízlés szerint
-
10 db babérlevél
Elkészítés
- A tarját vágjuk fel kb. 4 *4*3 cm-s darabokra.
- Külön, mozsárban őröljük meg a borsot és a mustármagot.
- A hagymát pucoljuk meg és vágjuk fél karikákra.
- Adjuk hozzá az olajat, az ecetet és a fűszereket és a hagymát a felkockázott húshoz, majd keverjük jól össze.
- A fentiek alapján bepácolt húst egy tálban folpakkal lefedve hagyjuk állni a hűtőben legalább egy, de lehetőség szerint két napig.
- A megpácolódott húskockákat húzzuk grillpálcikákra, majd süssük meg grillrácson vagy kontaktgrillen.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 791
- Feltöltés dátuma: 2016. december 05.
Ajánló
Én faszénen és grillrácson sütöttem, ami nyilvánvalóan növeli az élményt. A fűszerek és ecet mennyiségét leginkább irányadónak adtam meg. Nyilván itt a személyes ízlésre és érzésre kell hagyatkozni. Ketchuppal mustárral és friss kenyérrel fogyasszuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A nyáron hosszabb ideig nekem kellett kezelni a hordós savanyúságot, és az uborka hozzáadása után pár nappal mindig megkóstoltam, hogy meggyőződjek munkám eredményességéről. Igazából annyira nem vagyok oda a savanyúságokért, de ez valahogy nagyon ízlett, és jólesett. Közben valahogy eszembe jutott, hogy azt az íz világot át lehetne vinni valamilyen ételre, mondjuk egy sült húsra. Pár éve találkoztam olyan fűszerkeverékkel, amiben volt szárított kaporlevél, és így gondoltam, hogy az ötlet nem olyan elrugaszkodott.