r
Nosalty Logó

Ostoros kalács zsoltésviki konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ostoros kalács zsoltésviki konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

908
Kalória
16.9g
Fehérje
127.2g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
36.5g
Víz
228.1g
Koleszterin
16.9g
Rost
47.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 5445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8445.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    985 mg
  • Foszfor
    2863 mg
  • Nátrium
    3472 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.5 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

Víz

  • Összesen
    219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1978 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2239 micro
Összesen 5445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A szobahőmérsékletű lisztbe fészket készítünk, beletesszük a cukrot, majd az elmorzsolt élesztőt, és ráöntünk 1dl langyos tejet. A többi tejet félretesszük, langyosan használjuk!
  2. Kelesztjük langyos helyen 15 percig.
  3. Ezután beletesszük a többi hozzávalót, és dagasztjuk. Lehet, hogy még kelleni fog bele liszt (én kb. még 3 evőkanállal elhasználtam, mert ragadt a tészta). Dagasszuk legalább 10 percig. (Én kézzel dagasztok, nagyon fárasztó tud lenni, de muszáj min. 10 percig, szép fényes, és levegős legyen a tészta.)
  4. Majd 40 percig kelesztjük langyos helyen.
  5. A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a kakaóval és a cukorral, félretesszük.
  6. Kelesztés után a tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 szer meggyúrjuk, majd elfelezzük.
  7. Mindkét felet kinyújtjuk 45x36 cm-es lappá, és hosszában három részre vágjuk.
  8. A vajas tölteléket a közepébe kenjük, és roládszerűen feltekerjük. Hosszú copfokat kell kapjunk.
  9. A három copfot összefonjuk, nem túl szorosan. Ugyanezt megismételjük a másik adag tésztával.
  10. Egy nagy tepsibe (én abba a tepsibe tettem, amit a sütőmhöz kaptam, tehát a legnagyobb!)sütőpapírt teszünk, és beletesszük a két fonott kalácsot úgy, hogy legyen közöttük legalább 5-7 cm, és a tepsi szélén is legalább 5 cm. Hosszában ha végigér, nem baj!
  11. Kelesztjük 30 percig langyos helyen.
  12. Majd megkenjük tojással, és megsütjük kb. 30 perc alatt, 180 fokon légkeverésen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A világ legfinomabb kalácsára bukkantam, ez nem az én receptem. Már ott tartottam, hogy soha többé nem sütök kelt tésztát, miután itt az oldalon rendszerint rossz receptekre bukkantam, és nem sikerültek! Ennek még szavaztam bizalmat, és jól tettem! Foszlós, csupa csoki! Köszönet érte: Tücsökbogar.blogspot.hu

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!