r
Nosalty Logó

Oroszkrém jellegű torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kertészné Ági
Oroszkrém jellegű torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 3771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 3771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A 6 tojásos kakaós piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. (Én körberajzolzom a formát, illetve egy csíkot vágok az oldalába.)
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a porcukor felét. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A fehérjét a maradék porcukorral kemény hebbá verjük.
  3. Ezt a három keveréket óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a tojáshabot ne törjük össze.
  4. A masszát beleöntjük a formába, elegyengetjük a tetejét.
  5. Tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kész, lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, éa hagyjuk kihűlni.
  7. A krémhez összekeverjük a tejfölt a habfixálót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a cirtom héját és levét.
  8. A tejszínt egy külön tálba kemény habbá verjük, majd az előbbi masszához óvatosan hozzákeverjük.
  9. A kihűlt piskótát három lappá vágjuk, de ha ügyesek vagyunk, lehet négyet is csinálni.
  10. Megtöltjük a krémmel, ügyelve arra, hogy hagyjunk az oldalára, tetejére, illetve a díszítéshez is.
  11. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy jól megdermedjen a krém.
  12. Díszíthetjük fekezeszederrel vagy csokiforgáccsal, csak a fantázia szab határt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15940
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kertészné Ági 3 recept

Ez egy nagyon könnyű, nem túl édes torta. Nagyon könnyű citromtortát csinálni belőle, 1 citrom helyett 2-t rakunk bele. A tejszínhabot érdemes hűtőbe rakni a felhasználás előtt, mert akkor keményebb habot kapunk.

Hozzávalók

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...