r
Nosalty Logó

Orosz túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5378 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    294.4 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.9 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 5378 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a kakaót és a sütőport tálba szitáljuk. A többi hozzávalót is beletesszük a tálba. Gyorsan összedolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben a töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Kapcsos tortaforma alját vajjal vagy margarinnal kikenjük.
  3. A tészta felét a forma alján kinyújtjuk, majd köré pattintjuk a forma peremét. A tészta másik felének a felét hengerré formáljuk, majd a tészta szélére körben rányomjuk. A hengert ujjainkkal ellapítjuk, és a tortaforma pereméhez nyomjuk, úgy hogy kb. 2 cm magas legyen a tésztaperem.
  4. A töltelékhez a cukrot, a vanillin cukrot, az átpaszírozott tehéntúrót, a tojást és a pudingport belekeverjük a kihűlt vajba. Habverővel krémmé keverjük, és a tésztalapra halmozzuk. Elsimítjuk.
  5. A maradék tésztából darabokat csippentünk ki, és a krémre szórjuk. A formát sütőbe toljuk, és előmelegítés nélkül a tortát megsütjük.
  6. A tortát a formában hagyva rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10784
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre a receptre még pár hónappal ezelőtt bukkantam, és nagyon megtetszett. Múlt hétvégén alkalom nyílt az elkészítésére, a család minden tagjának megelégedésére. Nagyszerű párosítás a kakaó és a túró, aki szereti a Túrós alagút vagy a Reszelt túrós elnevezésű sütiket, annak nagyon el fogja nyerni a szimpátiáját, azt garantálom. Én most sütöttem meg először, de nem utoljára az biztos.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...