r
Nosalty Logó

Orosz szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Hab

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Hab

Összesen 3536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Hab

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1167 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 3536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a joghurtot, a tojások sárgáját és a cukrot.
  2. A tésztát könnyedén gyúrjuk össze.
  3. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a tésztát, és villával megszurkáljuk az alját, hogy a sütés közben ne emelkedjen meg (vakon sütéssel is készülhet).
  4. Előmelegített sütőben félig megsütjük.
  5. Közben a szilvaszószt elkészítjük. A megmosott, feldarabolt gyümölcsöt a cukorral és a fahéjjal sűrűre főzzük. Miután elkészült, félrerakjuk hűlni.
  6. A habhoz a tojások fehérjét félig felverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük addig, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Ezután késes aprítóban aprítsuk morzsásra a mandulát és a csokit (együtt). Ha ezzel is megvagyunk, óvatosan forgassuk a habhoz.
  7. A félig sült tésztán oszlassuk el a szilvaszószt, majd ezen kenjük el a mandulás-csokoládés habot.
  8. Rakjuk vissza sütőbe, és süssük további 15 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10364
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik szupermarketben vettem csomagolt szilvát... általában nem teszek ilyet, szívesebben vásárolok piacon, termelőktől, akiknek a termékeit már ismerem. Sajnos ez a bolti szilva sem volt jó ízű, így ment a "lekvárba"... A süti alapreceptjét egyébként egy régi, elsárgult lapú szakácskönyvben találtam, néhány dolgot átvariáltam rajta, és ez lett belőle. A tetején lévő mandulás-csokis sült hab mennyei...

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...