r
Nosalty Logó

Örmény céklasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Örmény céklasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    5985 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    11971 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 1262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Külön-külön edényben megfőzzük hajában a céklát, krumplit, répát. Hagyjuk kihűlni. Legjobb előző nap megfőzni.
  2. Közben elkészítjük a majonézt: tojássárgájához cseppenként hozzákeverjük az olívaolajat. Amikor sűrűsödik, hozzáadjuk a mustárt, sót, cukrot, végül a tejfölt.
  3. Meghámozzuk a zöldségeket, külön-külön lereszeljük a reszelő durva részén.
  4. Megtisztítjuk a hagymát, finomra vágjuk.
  5. Egy szép üvegtálban rétegezzük a zöldségeket. közben sózzuk, megszórjuk a lilahagymával, egy-egy kanálka majonézt csepegtetünk rá.
  6. Ügyeljünk arra, hogy felülre cékla kerüljön. Bevonjuk a maradék majonézzel.
  7. Tegyük a hűtőbe legalább két órára, míg az ízek öszeérnek.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10207
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Örmény céklasaláta
8zsuzsa8 210 recept

Barátnőmtől tanultam. Az ő húga ment örmény emberhez férjhez. Kint, az anyósától tanulta a manont. Azóta a barátnőm és az én receptkönyvem díszhelyén áll. Karácsonykor mindig készítek manont, mert a nagy zabák után nagyon kellemes üdítő, könnyű étel, mindenféle sült húshoz, sonkához, főtt tojáshoz kiváló. Ha hidegtálat készítek a vendégeimnek, van mindig manon is - ez fogy el először.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...