r
Nosalty Logó

Oreo túrótorta karamellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rooney
Oreo túrótorta karamellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

588
Kalória
10.7g
Fehérje
61.3g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
64.3g
Víz
66.2g
Koleszterin
2.3g
Rost
46.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

Összesen 588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

Összesen 7059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    414.2 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9325.1 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1234 mg
  • Vas
    1035 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736 g
  • Cukor
    559 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    772.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 7059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

Oreo morzsa réteg

  1. A kekszet szétszedegetjük és külön tálba tesszük a tölteléket, amit majd később a túrókrémhez adunk.
  2. A kekszet ezután ledaráljuk, hogy morzsát kapjunk. Eközben a vajat megolvasztjuk a mikróban.
  3. Az olvadt vajat a kekszmorzsához adjuk. Fontos, hogy apránként adjuk hozzá, hogy eltaláljuk a megfelelő állagot. Ha kevés a vaj, akkor nem áll majd össze a morzsa kéreggé, ha túl sok, akkor nagyon zsíros lesz a morzsaréteg.
  4. A kész keveréket egy kerek csatos tortaformába tesszük és lenyomkodjuk a kezünkkel, hogy tömörebb legyen. Ezután betesszük a hűtőbe.

Karamell krém

  1. A cukrot karamellizáljuk. Én jobban szeretem dupla aljú edényben karamellizálni a cukrot, mert így nem ég oda (ha bizonytalan vagy, 1-2 evőkanál vizet adj a cukorhoz, így lassabban fog karamellizálódni és tuti nem kap le hirtelen). Amikor már majdnem aranybarna, akkor a tejszínt feltesszük melegedni (nem szabad felforralni teljesen).
  2. A meleg tejszínt apránként a tűzről levéve a karamellhez adagoljuk (vigyázzunk, mert ilyenkor forró gőz csap fel). Alaposan elkeverjük, és ha még több karamellt szeretnénk, adhatunk hozzá sűrített tejet is, de ez elhagyható.
  3. A kész karamellt hűlni hagyjuk.

Túrókrém

  1. A habtejszínt felverjük a porcukorral és egy csomag habfixálóval.
  2. A túrót (át is törhetjük, én nem szoktam, mert szeretjük, hogy kicsit rusztikusabb) elkeverjük a kekszből kivett töltelékkel és a kókuszreszelékkel.
  3. Ezután a túrókrémhez óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt.

Csokimáz

  1. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  2. Összeállítjuk a tortát: kivesszük a hűtőből a tortaformát, benne a megszilárdult kekszmorzsa kéreggel. A kérgen eloszlatjuk a túrókrém felét, majd a langyos karamellkrém egy részét is ráöntjük. Ezután jöhet a túrókrém másik fele.
  3. A tetejére jön a csokimáz réteg, majd a karamellből bőven csorgatunk a csokiréteg tetejére is. Végül egy kevés kókuszreszelékkel még feldobjuk :)
  4. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük pár órára, de akár egy egész északára is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

A recept alapötlete egy amerikai blogból jött, de ott sajttortának készítették el, amit nagyon émelyítőnek találtunk, így egy másik kedvenc receptemet a túrórudi tortát hívtam segítségül. Így született meg ez a recept, ami a család egyik kedvence, ráadásul sütés nélkül elkészíthető :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!