Omlós sárgabarackos pite Margótól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g víz0 kcal
A töltelékhez
-
125g sárgabarack56 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
14 kcal
-
10 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g levendula0 kcal
Összesen
431
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g víz0 kcal
A töltelékhez
-
500g sárgabarack223 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
57 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g levendula0 kcal
Összesen
1722
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
17.9g finomliszt65 kcal
-
11.9g vaj85 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g víz0 kcal
A töltelékhez
-
59.6g sárgabarack27 kcal
-
2.4g barna cukor9 kcal
-
1.8g étkezési keményítő7 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g levendula0 kcal
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 117.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1316 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
431
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 89.7 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.3 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 471.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 745 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 5263 micro
-
β-crypt 490 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
1722
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 627 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
0.5 csipet só
A töltelékhez
-
2 ek barna cukor
-
15 db levendula
Elkészítés
A tésztához
- Felkockázzuk a hideg vajat, adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, nem kell teljesen kidolgozni, csak morzsás állagú legyen. Ekkor adjuk hozzá a tojássárgáját és a hidegvizet, majd gyorsan gyúrjunk rajta még egyet, nem szabad, hogy a kezünk melegét átvegye, ezért nem kell teljesen kidolgozni a tésztát (ha rendelkezünk aprítógéppel, használjuk azt a tészta összeállításához).
- Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 1 órát.
- A töltelékhez a sárgabarackot vágjuk félbe, magozzuk ki, majd szeleteljük cikkekre. Keverjük össze a barna cukorral és a keményítővel, ill. ha használunk, a fűszerrel (én vaníliát, egy nagy csipet őrölt kardamomot, és kb.15 db levendulavirágot használtam).
- A tésztából nyújtsunk kb. 25 cm átmérőjű korongot, amelyet azonnal helyezzünk egy sütőpapírral fedett tepsire. A korong szélén hagyjunk kb. 4-5 cm-nyi peremet, a közepébe pedig szépen rendezzük el a sárgabarack cikkeket. A szélét hajtsuk rá körben. (A nagy középső rész így szabadon van, csak a szélét borítja tészta). A tészta szélét megkenhetjük kis tojásfehérjével, szebb lesz a színe. :)
- A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
- Kb. 35-40 perc alatt sül aranyszínűre. Amikor elkészült lehűtjük, és magábanvagy vaníliafagylalttal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14650
- Feltöltés dátuma: 2012. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A recept Chili&Vanilia blogjáról származik, örök hálám érte... szinte a semmiből egy csodát tudtam készíteni! :) Rusztikus, szépséges és isteni az íze! Ki fogom próbálni más gyümölccsel is, de ez a sárgabarackos változat most nálunk a N°1!!! Kb. 6-8 kisebb szelet pite lesz belőle. Jó sütögetést, és jó étvágyat kívánok hozzá! :)