r
Nosalty Logó

Omlós sajtos rudacskák Sziszike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós sajtos rudacskák Sziszike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1949 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3899 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3540.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    2148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1949 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7080.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    4297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3899 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk a száraz hozzávalókat, a sót, a cukrot, az élesztőt, majd a vajat, amit elmorzsolunk benne. Ez fontos lépés, ettől lesz igazán omlós a rudacskánk, ne legyenek nagy vajcsomók benne!
  2. A vajas liszthez adunk 1 evőkanál olajat (ha 25 dkg vajat használunk, ez elmaradhat), utána adunk hozzá 1 egész tojást és annyi tejet, hogy összeálljon. Puha és elég ragacsos tésztát kapunk a magas vajtartalom miatt.
  3. Kiszedjük egy műanyag kártya segítségével (mivel túl ragacsos) a lisztezett deszkára. Hengert formázunk belőle, és téglalap alakúra nyújtjuk. (Én kb. jó fél centi vastagra szoktam, mert a sütőben növekszik picit.)
  4. Tetejét lekenjük tojással. (Ennél a mennyiségnél nekem elég volt a sárgája, de dupla adagnál egy egészet használok.) Megszórjuk a tetejét reszelt edami sajttal.
  5. Felcsíkozzuk apró rudacskáknak. (Hangulatomtól függően általában kis falatkákra, de néha hosszúra hagyom idő hiányában, mint a képen is látható.)
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 77953
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki szereti nálunk ezt az omlós finomságot. Ha végtelen mennyiséget készítenék, akkor is elfogyna :) Olyanoknak ajánlom, akik a ropogós, omlós nassolni valókat szeretik. Bármilyen sajt jó hozzá, de nálunk, Walesben az edami bizonyult a legfinomabbnak. Nagyobb mennyiség esetén én csak dobozba rakom, és napokig finom marad, több ideje nincs, mert elfogy!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...