Omlós-mézes szilvás lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
22g margarin158 kcal
-
18g cukor70 kcal
-
5g méz15 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
1g rum2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
456
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
456
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 197.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1648.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 630.8 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 624.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 511 mg
-
Retinol - A vitamin: 1922 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2235 micro
-
β-crypt 178 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1154 micro
Összesen
4545
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd egy tálcára téve a magok helyére vaníliás cukros fahéjat ültetünk, félretesszük.
- A margarint a cukorral, a tojásokkal habosra keverjük, beledolgozzuk a mézet, a rumot, majd apródonként a sütőporos, sós lisztet. Ha túl keménynek találjuk, egy kis tejjel lazítsuk fel. Olyan legyen a tészta, hogy ne is folyjon, ne is legyen túl kemény. Jól kenhető állagot kapjunk.
- Egy kb. 30×40 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel, majd a tésztát egyenletesen belekenjük. A tészta tetejére ültetjük a szilvákatúgy, hogy a magház alul legyen. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
- A tepsiben hagyjuk kihűlni. Hűlés után tetszés szerint szeleteljük, tetejét porcukorral hintve szervírozzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30 x 40
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 9174
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Nagyon finom omlós, mézes tésztát kapunk, amivel nem kell várni, hogy puhuljon.