r
Nosalty Logó

Omlós-mézes szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Omlós-mézes szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    197.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.8 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 4545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd egy tálcára téve a magok helyére vaníliás cukros fahéjat ültetünk, félretesszük.
  2. A margarint a cukorral, a tojásokkal habosra keverjük, beledolgozzuk a mézet, a rumot, majd apródonként a sütőporos, sós lisztet. Ha túl keménynek találjuk, egy kis tejjel lazítsuk fel. Olyan legyen a tészta, hogy ne is folyjon, ne is legyen túl kemény. Jól kenhető állagot kapjunk.
  3. Egy kb. 30×40 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel, majd a tésztát egyenletesen belekenjük. A tészta tetejére ültetjük a szilvákatúgy, hogy a magház alul legyen. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
  4. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Hűlés után tetszés szerint szeleteljük, tetejét porcukorral hintve szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 x 40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9151
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom omlós, mézes tésztát kapunk, amivel nem kell várni, hogy puhuljon.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...