Omlett friss zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Töltelék
-
30g tejföl59 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Omlett
-
110g tojás138 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Összesen
323
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Töltelék
-
60g tejföl119 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
Omlett
-
220g tojás277 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
649
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Töltelék
-
11.2g tejföl22 kcal
-
33.6g paradicsom6 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.4g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Omlett
-
41g tojás52 kcal
-
9.3g sajt33 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
Összesen
121
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 414 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 969.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 201.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
323
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 829 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1938.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 402.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 654 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 605 mg
-
Retinol - A vitamin: 563 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 893 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1254 micro
Összesen
649
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 864 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
3 ek tejföl
-
1 nagy db paradicsom
-
1 kk fokhagymapor
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 tk kapor
-
só ízlés szerint
Omlett
Elkészítés
Töltelék
- Először a tölteléket kell elkészíteni. Apró kockákra vágjuk a zöldségeket, és egy tálba szórjuk őket.
- A tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, majd a zöldségekhez adjuk, és félretesszük az így elkészült masszát.
- A tojásokat egyesével (külön pohárba, hogy nehogy romlott keveredjen közéjük) megtörjük, és egy magas falú tányérba tesszük. Hozzáadunk egy csipetnyi vegetát (itt ízlés szerint csak sóval is lehet ízesíteni) és az egy tk tejfölt (ezt apumtól tanultam, hogy lágyítja a tojás ízét). A friss petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk a tojásba. Ezután felverjük az egyveleget addig, míg egynemű nem lesz.
- Lereszeljük a kis darabka sajtot, és félretesszük.
- Ha minden alapanyagot előkészítettünk, akkor kell elkezdeni a sütést. Egy palacsinta sütőbe öntünk annyi olajat, hogy mindenhova jusson. (Akinek van, használja nyugodtan a lúdtollat a szétkenegetésre, mint a palacsintánál, így nem kell olyan sok olajat használni.) Bekapcsoljuk alatta a platnit közepesnél egy picit kisebb lángra (9-es fokozatú villanysütőn hármason csináltam), és megvárjuk míg az olaj felmelegszik (tesztképpen belecsepegtettem a tojásból), amikor már elég forró, beleöntjük a tojásos keverék felét, és szétterítjük ugyanúgy, mint a palacsintát. Mivel ezt nem lehet megforgatni, így a sütéshez fogunk egy megfelelő méretű fedőt, és rátesszük a serpenyőre. Mikor már látszik rajta, hogy a felső fele is megszilárdult, egy vékony fakanállal alánézünk, hogy mennyire pirult meg az alja. (Ízlés szerint lehet kevésbé és jobban pirítani, én olyan közepesen barnásra csináltam az elsőt.) Ha már megfelelő, csak ki kell az egészet csúsztatni egy nagytányérra. Ekkor a palacsintasütőt félretesszük, hogy ne égjen el az olaj, és gyorsan megtöltjük az első omlettet. Először meg kell szórni a sajt egynegyedével, majd mehet bele a töltelék fele a közepétől az egyik széle fele. Utána szépen fel kell hajtani azt a felét, amelyiken nincsen töltelék, és megszórjuk sajttal a tetejét. Ezzel kész is. Én felvágottas kenyérrel, friss zöldségekkel tálaltam. A második omlett sütésénél csak arra kell figyelni, hogy az olaj kellőképpen felmelegedjen újra, mielőtt a tojást beletesszük. Mindenkinek jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1295
- Feltöltés dátuma: 2014. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szülinapozás után, kialvatlanul, és tanácstalanul álltam a konyhában a hűtőt bámulva, hogy mit kezdjek egy halom tojással és pár zöldséggel, ami nem tojásrántotta. És mivel a párom mindig csodaszépen díszített reggelikkel lep meg, így fontos szempont volt az is, hogy valami szépet készítsek neki, amíg ő alszik. Merész próbálkozás volt, mert nem tudtam, hogy sikerülni fog-e, és abban sem voltam biztos, hogy így kell csinálni, de az eredmény meglepően finom és esztétikus lett! Remélem másnak is ízleni fog.