r
Nosalty Logó

Omlett friss zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlett friss zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék

Omlett

Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék

Omlett

Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék

Omlett

Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    864 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Omlett

Elkészítés

Töltelék

  1. Először a tölteléket kell elkészíteni. Apró kockákra vágjuk a zöldségeket, és egy tálba szórjuk őket.
  2. A tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, majd a zöldségekhez adjuk, és félretesszük az így elkészült masszát.
  3. A tojásokat egyesével (külön pohárba, hogy nehogy romlott keveredjen közéjük) megtörjük, és egy magas falú tányérba tesszük. Hozzáadunk egy csipetnyi vegetát (itt ízlés szerint csak sóval is lehet ízesíteni) és az egy tk tejfölt (ezt apumtól tanultam, hogy lágyítja a tojás ízét). A friss petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk a tojásba. Ezután felverjük az egyveleget addig, míg egynemű nem lesz.
  4. Lereszeljük a kis darabka sajtot, és félretesszük.
  5. Ha minden alapanyagot előkészítettünk, akkor kell elkezdeni a sütést. Egy palacsinta sütőbe öntünk annyi olajat, hogy mindenhova jusson. (Akinek van, használja nyugodtan a lúdtollat a szétkenegetésre, mint a palacsintánál, így nem kell olyan sok olajat használni.) Bekapcsoljuk alatta a platnit közepesnél egy picit kisebb lángra (9-es fokozatú villanysütőn hármason csináltam), és megvárjuk míg az olaj felmelegszik (tesztképpen belecsepegtettem a tojásból), amikor már elég forró, beleöntjük a tojásos keverék felét, és szétterítjük ugyanúgy, mint a palacsintát. Mivel ezt nem lehet megforgatni, így a sütéshez fogunk egy megfelelő méretű fedőt, és rátesszük a serpenyőre. Mikor már látszik rajta, hogy a felső fele is megszilárdult, egy vékony fakanállal alánézünk, hogy mennyire pirult meg az alja. (Ízlés szerint lehet kevésbé és jobban pirítani, én olyan közepesen barnásra csináltam az elsőt.) Ha már megfelelő, csak ki kell az egészet csúsztatni egy nagytányérra. Ekkor a palacsintasütőt félretesszük, hogy ne égjen el az olaj, és gyorsan megtöltjük az első omlettet. Először meg kell szórni a sajt egynegyedével, majd mehet bele a töltelék fele a közepétől az egyik széle fele. Utána szépen fel kell hajtani azt a felét, amelyiken nincsen töltelék, és megszórjuk sajttal a tetejét. Ezzel kész is. Én felvágottas kenyérrel, friss zöldségekkel tálaltam. A második omlett sütésénél csak arra kell figyelni, hogy az olaj kellőképpen felmelegedjen újra, mielőtt a tojást beletesszük. Mindenkinek jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1295
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapozás után, kialvatlanul, és tanácstalanul álltam a konyhában a hűtőt bámulva, hogy mit kezdjek egy halom tojással és pár zöldséggel, ami nem tojásrántotta. És mivel a párom mindig csodaszépen díszített reggelikkel lep meg, így fontos szempont volt az is, hogy valami szépet készítsek neki, amíg ő alszik. Merész próbálkozás volt, mert nem tudtam, hogy sikerülni fog-e, és abban sem voltam biztos, hogy így kell csinálni, de az eredmény meglepően finom és esztétikus lett! Remélem másnak is ízleni fog.

Hozzávalók

Töltelék

Omlett

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...