r
Nosalty Logó

Olívás cipó

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Olívás cipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6556.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    5417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 2135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet szitáljuk egy mély tálba, a közepébe nyomjunk egy kis mélyedést, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot, öntsünk rá egy kevés (fél deci) langyos vizet. Takarjuk le egy üvegtállal (így felemelés nélkül látjuk, hol tart a folyamat), és hagyjuk erjedni az élesztőt kb. 15 percig.
  2. Az olívabogyót aprítsuk egészen finomra (de maradjon darabos), a fokhagymát nyomjuk át a présen. Keverjük bele az előbbieket az olívaolajba, majd adjuk hozzá a sót, és a maradék langyos víz hozzáadásával dagasszuk össze az élesztős liszttel.
  3. A jó alaposan megdagasztott tésztát letakarva kelesszük a kétszeresére, ez kb. 1 órát vesz igénybe, de függ természetesen a levegő/konyha hőmérsékletétől is.
  4. A megkelt tésztát kissé gyúrjuk át, majd osszuk két részre és formázzunk belőlük hosszúkás cipókat. Kenjük le vizes ecsettel, és egyenként sütőzacskóba zárva tegyük az előmelegített sütőbe egy tepsire. (A sütőzacskó azért jó ötlet, mert nem engedi kiszáradni a tésztát. A sütés előtt néhány helyen szurkáljuk meg a zacskót, hogy a felesleges gőz tudjon távozni.)
  5. A cipócskák 180 fokon kb. 40-45 perc alatt sülnek készre. Miután megsültek, vegyük ki a zacskóból, és rácsra téve hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1321
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás cipó
giuliettalupa 82 recept

Mindig csodálattal vegyes ámulattal tekintettem azokra, akik megpróbálkoztak valaha is a kenyérsütéssel vagy éppen heti rendszerességgel hódolnak ennek a tevékenységnek. Sokáig azt gondoltam, ez egy irtó időigényes és bonyolult folyamat, amihez legalábbis egy jó kemence kell, meg igazi liszt, kovász és hasonlók... Azután kaptam egy könyvet az egyik barátnőmtől, amelyben mindenféle kenyerek és receptek voltak találhatók, egészen hétköznapiak és nagyon különlegesek is, de mindegyik otthoni, gázsütőben elkészíthető formában. Így azután vettem a bátorságot és megpróbálkoztam egy mediterrán változattal, amiben a kapribogyó helyett olívát, a sajt helyett pedig fokhagymát használtam. Meglepően finom lett ez a kis cipó, így szeretném másokkal is megosztani ezt a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...