r
Nosalty Logó

Olasz schiacciata

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Olasz schiacciata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel.
  2. Összekeverjük az összes hozzávalót -kivéve a vöröshagymát- egy tálban. (Amikor mindent beleöntünk, a só és élesztő ne érintkezzen.) Jól gyúrjuk össze 15 percen keresztül.
  3. Hagyjuk dagadni 1-2 órát, utána megint gyúrjuk meg az egészet. Fóliával teljesen letakarjuk, és késsel húzhatunk egy x-et a tetejére. Ez segíti a dagadást. (Az a legjobb, ha az első gyúrás szakaszt megcsináljuk, majd egész éjszaka áll, és a második gyúrás szakaszt másnap csináljuk.) Télen kint hagyjuk dagadni a konyhában, nyáron a hűtőben dagad. Ha a hűtőben hagyjuk dagadni, akkor mielőtt a második gyúrás szakasz következne, azelőtt 5-6 órával kivesszük a hűtőből, és kint hagyjuk.
  4. Hámozzuk meg a hagymákat, és vágjuk fel cikkelyekre. Szórjuk meg sóval és borssal a hagymákat. Majd öntsük rájuk kb. 3 evőkanálnyi olívaolajat. Jól keverjük össze.
  5. Nyújtsuk ki tepsi méretűre a tésztát. Addig a hagyma is áll, és hagyjuk így állni a tésztát is kinyújtva kb 10 percig.
  6. Jól előmelegítjük a sütőt 240 fokra.
  7. Rárakjuk a tésztára a hagymát, még pici sót ízlés szerint, még megspricceljük olívaolajjal (ízlés szerint), kb. 3 evőkanálnyival. Készre sütjük. Jó ropogós lesz.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 3485
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még Firenzében tanultam, és igencsak megszerettük. Azóta többször készítettem. A sok olívaolajtól ropogós lesz a tészta, a hagymától picit édes lesz. Próbáljátok ki, megéri!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...