r
Nosalty Logó

Olasz húsgolyók borsos tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Olasz húsgolyók borsos tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20114 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 93 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4671.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    3971 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    985 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2643 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    80455 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 368 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7261 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon az apróra kockázott vöröshagymát lassan megpirítjuk, megvárva, hogy karamellizálódjon.
  2. Rátesszük a húsgolyókat (itt leírtak szerintkészítjük)és a felszeletelt fokhagymát, addig pirítva, míg a hús kívülvilágosbarna lesz.
  3. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és a sűrű paradicsomszószt, a felaprított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön kb. negyed órát forraljuk, míg kicsit besűrűsödik.
  4. A tésztát(borsos papardelle)lobogó, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük, tálba szedjük, és1-2 ek olívaolajjal meglocsoljuk.
  5. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8197
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz húsgolyók borsos tésztával
Évi néni 1830 recept

Ismét a gyorsaság. Az ebéd elkészítésében a borsos tészta dominált, már csak egy hozzá illő, gyorsan elkészíthető ételen törtem a fejem. Hála G. Ramsay tanácsának, a múltkori indiai ételhez készült húsgolyókból dupla adagot készítettem. A mélyhűtőben vacogva várták, hogy mikor kerülnek színpadra. Eljött a premier ideje. Az előadás isteni volt.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...