r
Nosalty Logó

Olasz húsgolyók borsos tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Olasz húsgolyók borsos tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20114 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 93 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4671.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    3971 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    985 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2643 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    80455 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 368 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7261 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon az apróra kockázott vöröshagymát lassan megpirítjuk, megvárva, hogy karamellizálódjon.
  2. Rátesszük a húsgolyókat (itt leírtak szerintkészítjük)és a felszeletelt fokhagymát, addig pirítva, míg a hús kívülvilágosbarna lesz.
  3. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és a sűrű paradicsomszószt, a felaprított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön kb. negyed órát forraljuk, míg kicsit besűrűsödik.
  4. A tésztát(borsos papardelle)lobogó, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük, tálba szedjük, és1-2 ek olívaolajjal meglocsoljuk.
  5. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8191
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Olasz húsgolyók borsos tésztával
Évi néni 1830 recept

Ismét a gyorsaság. Az ebéd elkészítésében a borsos tészta dominált, már csak egy hozzá illő, gyorsan elkészíthető ételen törtem a fejem. Hála G. Ramsay tanácsának, a múltkori indiai ételhez készült húsgolyókból dupla adagot készítettem. A mélyhűtőben vacogva várták, hogy mikor kerülnek színpadra. Eljött a premier ideje. Az előadás isteni volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek